Annonce
Nordfyn

Fuld ungarsk lastbilchauffør skabte tumult på campingplads - men slipper for straf

Der er ingen mulighed for at løfte bevisbyrden mod fuld, ungarsk lastbilchauffør, der opsøgte Kyst Camping Bogense med den hensigt at komme videre til Tyskland med færgen. Arkivfoto
Fyns Politi har ingen mulighed for at løfte bevisbyrden mod den fulde lastbilchauffør, der skabte tumult ved Bogense Kyst Camping.

Bogense: Der bliver hverken udstedt bøde eller kommer noget retsligt efterspil mod den ungarske chauffør, der i alkoholpåvirket tilstand kørte til Kyst Camping Bogense med den hensigt at komme videre til Tyskland med færge.

Nu er der selvsagt intet strafbart i at ende i den vildfarelse, at der skulle være færgeforbindelse fra Bogense til Tyskland. Det kritisable bestod i, at chaufføren havde en alkoholpromille over det tilladte.

Det konstaterede Fyns Politi, da de nåede frem efter at være blevet kontaktet af Rehne Jacobsen, lejrchef på campingpladsen. Men da den ungarske chauffør ikke nonstop blev iagttaget under episoden ved campingpladsen, er det i juridisk forstand umuligt at løfte bevisbyrden og fastslå, om han var påvirket under kørslen eller først drak efter at have sluppet rattet.

Det fortæller Erik Skov, politikommissær ved Fyns Politi.

- Da vi kom frem, tog vi nøglerne fra ham, fordi han på det tidspunkt ikke var egnet til at køre, men fordi der "ikke var øjne" på ham hele tiden, kan vi ikke bevise, hvornår han har drukket, siger han.

Den anden ungarske chauffør, der kom for at hjælpe sin kollega med at få flyttet lastvognen, blev også alkoholtestet, og hans promille viste sig ikke at være over det tilladte, fortæller Erik Skov.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce