Annonce
Nordfyn

Fuld ungarsk lastbilchauffør skabte tumult på campingplads - men slipper for straf

Der er ingen mulighed for at løfte bevisbyrden mod fuld, ungarsk lastbilchauffør, der opsøgte Kyst Camping Bogense med den hensigt at komme videre til Tyskland med færgen. Arkivfoto
Fyns Politi har ingen mulighed for at løfte bevisbyrden mod den fulde lastbilchauffør, der skabte tumult ved Bogense Kyst Camping.

Bogense: Der bliver hverken udstedt bøde eller kommer noget retsligt efterspil mod den ungarske chauffør, der i alkoholpåvirket tilstand kørte til Kyst Camping Bogense med den hensigt at komme videre til Tyskland med færge.

Nu er der selvsagt intet strafbart i at ende i den vildfarelse, at der skulle være færgeforbindelse fra Bogense til Tyskland. Det kritisable bestod i, at chaufføren havde en alkoholpromille over det tilladte.

Det konstaterede Fyns Politi, da de nåede frem efter at være blevet kontaktet af Rehne Jacobsen, lejrchef på campingpladsen. Men da den ungarske chauffør ikke nonstop blev iagttaget under episoden ved campingpladsen, er det i juridisk forstand umuligt at løfte bevisbyrden og fastslå, om han var påvirket under kørslen eller først drak efter at have sluppet rattet.

Det fortæller Erik Skov, politikommissær ved Fyns Politi.

- Da vi kom frem, tog vi nøglerne fra ham, fordi han på det tidspunkt ikke var egnet til at køre, men fordi der "ikke var øjne" på ham hele tiden, kan vi ikke bevise, hvornår han har drukket, siger han.

Den anden ungarske chauffør, der kom for at hjælpe sin kollega med at få flyttet lastvognen, blev også alkoholtestet, og hans promille viste sig ikke at være over det tilladte, fortæller Erik Skov.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce