Annonce
Indland

Ingen stjerner til Fyn: - Det er fuldkommen latterligt!

Falsled Kro var et af de steder, der var spået Michelin-stjerner under dette års uddeling. Men Fyn gik endnu engang skuffede til fadet. Foto: Robert Wengler

Selvom Michelin-inspektører har været på besøg hos flere fynske restauranter i det forgangne år, faldt der ingen stjerner af til Fyn under årets uddeling i Musikhuset i Aarhus.

Fyn var igen i år spået gode chancer for at få én eller flere stjerner fra Michelin. Men under præsentationen af den nordiske Michelin Guide, der fandt sted i Musikhuset Aarhus mandag aften, blev ingen fynske restauranter kaldt op på scenen.

Sidste år blev restaurant Balcony fra Odense inviteret med til uddelingen, men i år var ingen restauratører fra Fyn inviteret med. Michelin valgte ellers i løbet af året at 'poste' tre-fire billeder fra Falsled Kro, måske for at pirre til spændingen om, hvorvidt kroen ville få sin første stjerne i år. Det skete dog ikke.

Madanmelder og radiovært Martin Kongstad fulgte uddelingen på tæt hold og er noget forundret over, at netop Falsled Kro er blevet forbigået.

- Det er fuldkommen latterligt, at de ikke kom med. Jeg har lige spist på tostjernede og trestjernede restauranter i Frankrig, og efter den målstok ville de ligge til to. Så at de ikke får nogen er ubegribeligt. Jeg synes faktisk, de (Michelin, red.) underminerer deres eget virke ved ikke at give dem nogen. Det er helt vildt langt ude, siger han.

Også mangeårig madanmelder på Berlingske Tidende Svend Rasmussen er uforstående overfor Michelins fravalg af Fyn.

- Jeg synes faktisk, det er super ærgerligt. Jeg troede virkelig, at det var denne gang, Fyn skulle have en stjerne. Ikke mindst fordi Michelin er blevet set flere steder. Men det kan have noget med vedholdenhed at gøre. Hvis det er første gang, de er på Fyn, vil de måske lige se tiden an. Jeg tror, de vil sikre sig, at niveauet også er det samme næste år, siger han.

Annonce

Kun én dansk ny stjerne

Der blev kun uddelt én enkelt ny stjerne til en dansk restaurant, nemlig restaurant Alouette i København. Restaurant Noma er tilbage i guiden efter sin genåbning med to stjerner, ligesom Restaurant Koks på Færøerne fik sin anden stjerne.

Den franske spiseguide Michelin har eksisteret siden 1900. Først i 1983 modtog de første danske restauranter en af de eftertragtede stjerner. Det var Kong Hans og La Cocotte, der begge lå i København.

I løbet af de seneste år er der blevet tildelt en række Michelinstjerner til restauranter uden for København. De gik blandt andet til Henne, Præstø, Bornholm, Vejle, Gentofte og Aarhus, hvor mandagens uddeling fandt sted.

28 restauranter i Danmark, inklusiv Færøerne, fik tilsammen 35 Michelinstjerner i guiden for de nordiske lande.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce