Annonce
Fyn

Ingen sociale arrangementer på SDU: Direktøren er klar til at lukke ned, hvis coronasituationen forværres

Universitetsdirektør på SDU, Thomas Buchvald Vind, oplever generelt at studerende og ansatte gør sig umage for at leve op til coronaretningslinjerne. Arkivfoto: Maj Petersen
SDU har skærpet tiltag for at inddæmme coronamitten. Hvis situationen spidser til , er universitetsdirektøren klar til at vende tilbage til forårets nedlukkede tilstande.
Annonce

Det øgede antal Covid-19-smittede i Odense findes især blandt unge og studerende i byen, og det får Odenses største uddannelsesinstitution, SDU, til at reagere.

Indtil videre har SDU kendskab til, at 17 studerende er blevet smittet inden for de seneste 14 dage, men de fordeler sig på universitets områder i Odense, Sønderborg og Slagelse. Alligevel er universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind optaget af, at universitetet gør sit for, at smitten ikke stiger mere i Odense.

Derfor har universitetet lavet tiltag, der flugter med de skærpede restriktioner, der i første omgang varer indtil 23. september.

- Det betyder, at vi opfordrer vores medarbejdere til at arbejde hjemme, hvis det er muligt. Vi har også aflyst alle sociale arrangementer på universitet frem til 23. september, og faglige arrangementer med mere end 50 deltagere er også aflyst, forklarer Thomas Buchvald Vind og tilføjer, at tiltagene gælder fra onsdag den 8. september.

Det går ud over studiestarten, der i forvejen halter, fordi Studiestartsfesten og gadefesten Generator er aflyst. Nu bliver det altså heller ikke muligt at lave mindre sammenkomster på de enkelte hold.

- Der burde foregå rigtig mange forskellige studiestartsaktiviteter nu, hvor man skal lære hinanden at kende. I lyset af situationen med smittespredningen i Odense må vi altså aflyse dem. Så må aktiviteterne gennemføres, efter vi kommer tilbage til en mere normal situation, siger Thomas Buchvald Vind.

Annonce

Positivt samarbejde

SDU har i samarbejde med sundhedsmyndighederne opsat mobile teststationer på dets campusser. Mandag  og onsdag var de på Campusvej i Odense og torsdag er der en mobil teststation i Winsløwparken nær OUH.


Jeg synes faktisk, det er utroligt positivt, at vi på tværs af hele kommunen kan træde sammen og have fælles drøftelser om, hvordan vi kan hjælpe med at reducere smittespredningen.

Thomas Buchvald Vind


Universitetsdirektøren håber på, at teststationerne ikke bliver engangsforestillinger.

- Vi kommer til at have en dialog med Odense Kommune og Region Syddanmark om at få teststationerne ud igen, for vi kan se, at der er rigtig mange studerende og ansatte, der gerne vil testes. Det  er positivt, så det vil vi gerne støtte op om, siger Thomas Buchvald Vind.

Han vil også løbende være i dialog med Odense Kommune og de andre uddannelsesinstitutioner i byen for at gøre status på, hvordan det går med de forskellige uddannelsessteder.

- Jeg synes faktisk, der er utroligt positivt, at vi på tværs af hele kommunen kan træde sammen og have fælles drøftelser om, hvordan vi kan hjælpe med at reducere smittespredningen, siger Thomas Buchvald Vind.

Skulle situationen spidse til, afviser han ikke, at man kan ende i samme situation i foråret, hvor man lukkede universitetet ned.

- Men det er det yderste tiltag, vi kan tage i brug, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce