Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ingen sne på årets sidste udstilling

Der er ikke meget sne over Galleri Korinth for tiden, og det vil der heller ikke være i årets sidste udstilling. Arkivfoto

Faaborg: Mette Boe, Karen Madsen, Hellemai Toft og Nancy Bech udstiller i december deres værker i "Missing Snow" i Galleri Korinth. Og det er tunge emner, der tages op i udstillingen. Titlen refererer nemlig både til savnet af sne, og som en metafor for en tabt tid eller tabt forestilling, og det refererer også til sne som repræsentant for stilheden, pausen.

Der vil i udstillingen også være værker, der er inspireret af fraværet af sne og is og dettes mulige konsekvenser.

De fire kunstnere er meget forskellige i udtryk og genrer, og man vil kunne se alt lige fra skulptur i materialer som pil og fiberbeton, collager og mixed media, maleri og papirværker.

Der er fernisering på udstillingen "Missing Snow" lørdag 14. december kl. 14, og herefter kan den ses søndag 15. december og weekenden 21.-22. december kl. 11-17.

Galleri Korinth ligger på Reventlowsvej 15 nærmest lige midt i Korinth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Leder For abonnenter

Når borgerne sætter dagsordenen

Ikke et eneste borgerforslag er blevet stemt igennem i Folketingssalen, siden Alternativets oplæg så lyset i dag for præcis to år siden. Alligevel er idéen en succes. Hvorfor? Fordi borgerforslag har formået at skubbe til den politiske debat. Det gælder for eksempel et af de første forslag, der fik nok underskrifter til at nå i folketingssalen - dét, der handlede om at sløjfe uddannelsesloftet. Efter at være afvist på Christiansborg er det alligevel netop blevet gennemført. Det samme gælder klimaloven. Derudover har regeringen i år fremlagt to borgerdrevne forslag: et forbud mod sprøjtemidler og et om indefrosne feriepenge. Forslagene er ikke bare en aktivistisk mulighed for at sno sig gennem bureaukratiet. De er et demokratisk løft. Folketingspolitikerne har indset deres legitimitet og har allerede i efteråret besluttet at forlænge ordningen. I løbet af de første to år er der stillet så mange borgerforslag, at det svarer til et nyt hver eneste hverdag. Og selv om forslagene ikke har rykket vælgerne direkte tættere på magten, har de flyttet de folkevalgte ned på jorden og fået dem til at drøfte emner, der ellers - sandsynligvis - havde været længere tid om at stjæle dagsordenen. De har bragt politikken tættere på borgerne. At Christiansborgs ører er tunet ind på vælgernes ønsker er i tråd med tidens fokus på at give dialogen en renæssance. Borgerforslag er en nær fætter til de mange borgerhøringer, som også fynske kommuner arrangerer forud for sine nye projekter - uanset om de drejer sig om anlæggelse af nye bydele eller beplantning af klimaveje. Debatter, der både giver borgerne et større ansvar for udviklingen og lokale politikere et fingerpeg om stemningen. Det ligner en såkaldt "win-win situation", men skal succesen fortsætte, bør politikerne vise borgerne mere tillid og sende nogle af forslagene til afstemning. Hvorfor? Fordi alternativet er at borgerne frem over mister lysten til at foreslå noget som helst igen.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce