Annonce
Tre Spor Nu

Ingen slipper forbi Marie Louise uden hjelm på: - Siden udvidelsen begyndte har der været 14 arbejdsulykker

Kim Henriksen hilser på, da Marie Louise Krøyer Madsen kommer forbi på en uanmeldt inspektion. Han er i gang med et afvandingsarbejde på en af motorvejens ramper. Foto: Michael Bager
Der er sket meget med arbejdsmiljøet, siden vejarbejderne gik rundt i shorts og træsko. Nu er bl.a. hjelm blevet et krav overalt på udvidelsen af Fynske Motorvej.

Ejby: - For fanden, mand!

To vejarbejdere står i vejsiden. Den ene har ikke hjelm på, og det bliver bemærket af Marie Louise Krøyer Madsen, som har spottet forseelsen gennem forruden. Hun er på inspektion langs Fynske Motorvej, hvor arbejdet med det tredje spor for tiden går raskt fremad.

Inden hun får vendt vognen er hjelmen dog på rette plads.

Annonce

- Der var nok noget, der dæmrede for ham, da han så bilen, griner Marie Louise bag rattet i Vejdirektoratets store, gule firehjulstrækker. Hun har en baggrund som civilingeniør i byggeledelse, og har beskæftiget sig med sikkerhed de seneste 10-12 år.

Hendes opgave er at koordinere sikkerhed og arbejdsmiljøet på den 12 km lange byggeplads, som dagligt gennemkøres af omkring 70.000 køretøjer. Her er det bl.a. et krav, at alle har sikkerhedshjelm på, når de færdes udenfor.

Flere gange om ugen tager civilingeniør Marie Louise Krøyer Madsen en improviseret  inspektionstur langs den 12 km lange byggeplads på Vestfyn. Foto: Michael Bager

- Tidligere skulle man kun have hjelm på, når man arbejde under fx kraner. Men vi har hævet barren, så man bare altid skal have den på. Det gør det også meget nemmere at forstå: Den skal altid på, siger Marie Louise Krøyer Madsen.

- For år tilbage var det også almindeligt, at maskinførerne havde træsko på. Det gav mange uheld, hvor de snublede i træskoene i mudderet, når de hoppede ud af deres gravemaskiner. Men her er det entreprenørerne, som har strammet op, og forlanger sikkerhedssko, fortæller hun.

Sikker tæt trafikken

Smutteren med hjelmen har Marie Louise indtil videre med i baghovedet, og kan være noget, hun vender på et af de koordineringsmøder, hun hver 14. dag holder med entreprenørerne på projektet.

- Vi har et meget stort fokus på, at man skal være sikker, når man arbejder tæt på trafikken, lyder det fra civilingeniøren, som erkender, at hun er noget af en nørd, når det handler om sikkerhed.

Tre spor lige nu

Hvad laver alle de mennesker og maskiner, man kan se, når man kører på den vestfynske motorvej?

Det store arbejde med udvidelsen til tre spor mellem Nr. Aaby og Blommenslyst er i gang på tredje år.

Masser af mennesker har deres daglige gang på projektet, og i denne serie kigger avisens udsendte jævnligt forbi og fortæller, hvad de arbejder med.

Udvidelsen af E20 til tre spor sker i to etaper. Først mellem Blommenslyst og Gribsvad, som i det store hele er afsluttet. Siden årsskiftet har entreprenørerne været i gang på strækningen mellem Gribsvad og Nr. Aaby, som efter planen vil være færdig inden udgangen af 2022.

Hvert år registreres der ifølge Arbejdstilsynet over 5.000 arbejdsulykker inden for bygge- og anlæg, og det placerer branchen på en fjerdeplads over erhverv, hvor flest kommer til skade på jobbet.

Materiellet skal være i orden. Derfor tjekker Marie Louise Krøyer Madsen b.a., at løftestropper og kæder er sikre at arbejde med. Lige her var der ikke noget at komme efter. Foto: Michael Bager

Og der er sker også ulykker hos vejbyggerne på Fynske Motorvej:

- Siden udvidelsen begyndte i 2019 har der været 14 arbejdsulykker, og det er 14 for mange fastslår Marie Louise Krøyer Madsen.

Vi har et meget stort fokus på, at man skal være sikker, når man arbejder tæt på trafikken

Marie Louise Krøyer Madsen, Vejdirektoratet

Alvorligheden af ulykkerne går fra forstuvede ankler og klemte fingre til to mere alvorlige ulykker, som har betydet, at de uheldige ikke kunne komme på arbejde i tre-seks måneder, oplyser hun.

Annonce

Mest læste

Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce