Annonce
Nyborg

Ingen rysten på hænderne: Budgetforlig uden besparelser

Ingen rysten på hænderne og i samlet flok: Fra højre er det SF's Suzette Frovin, Socialdemokratiets Sonja Marie Jensen, Venstres Kenneth Muhs og Dansk Folkepartis Carsten Kudsk, der skriver under på mandagens budgetforlig. I baggrunden ser Venstres gruppeformand, Kaj Refslund, opmærksomt til. Foto: Carsten Olsen
Der er ingen nye besparelser i udsigt i Nyborg Kommune de kommende år. Og samtidig bliver der endda råd til mange nye initiativer og større projekter.
Annonce

Nyborg: Der var ingen rysten på hænderne, da alle fire partier i Nyborgs byråd i aftes satte underskrifter på et usædvanligt budgetforlig.

For der er tale om et budget for 2020, der ud over at være renset for nye besparelser også sætter mange millioner af til nye initiativer og større projekter.

Den slags budgetter er ikke hverdagskost i de danske kommuner.

Men ifølge borgmester, Kenneth Muhs (V) er der en god forklaring på, at Nyborg skiller sig ud fra mængden.

- For os i Venstre har det været afgørende at fastholde de økonomiske rammer, vi har bygget op i de senere år. Vi er nu gældfri, og vi har samtidig råd til at fastholde et højt niveau på kernevelfærden. Vi har en økonomi, der i balance. Og jeg er glad for, at alle partier i byrådet deler vores ønske om en stærk styring af økonomien, fastslår han.

Budgettets eneste besparelse er omkring 4 millioner kroner på ældreområdet, som blev aftalt sidste år.

Men der er ingen nye besparelser.

Og samtidig råd til at investere i nye initiativer og for 280 millioner kroner anlægsprojekter over de næste fire år.

"Vi er nu gældfri, og vi har samtidig råd til at fastholde et højt niveau på kernevelfærden"

Borgmester Kenneth Muhs (V)

Annonce

Flere almennyttige boliger

Det var da også fire meget tilfredse partier, der mandag aften præsenterede budgettet for 2020 - og overslagene for de efterfølgende tre år - for Fyens Stiftstidendes udsendte reporter.

Og hvert af partierne var selvsagt glade for de tydelige fingeraftryk, de har sat.

- Jeg vil gerne fremhæve den pulje til almennyttige boliger, vi har fået med i forliget, siger Socialdemokratiets gruppeformand, Sonja Marie Jensen, med henvisning til otte millioner kroner til nye almennyttige boliger, forligspartierne er blevet enige om at sætte af de kommende år.

- Det har været en socialdemokratisk hjertesag at sikre Nyborg by flere blandede boliger, tilføjer hun.

Dansk Folkepartis Carsten Kudsk understreger, at hans parti til enhver tid har så få besparelser på ældreområdet som førsteprioritet.

- Så jeg er selvfølgelig meget tilfreds med et budgetforlig, hvor besparelsen på den ekstra rengøringshælp til vore ældre medborgere er fjernet, siger Carsten Kudsk.

Han fremhæver også en del af budgetaftalen, hvor kommunen vil sætte større fokus på voksne, der har været udsat for seksuelle krænkelser.

Annonce

Tydeligt rødt aftryk

SF's Suzette Frovin er også glad for budgetforliget.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi er lykkes med at sætte et tydeligt rødt aftryk i budgetaftalen, siger hun.

Suzette Frovin fremhæver blandt andet en fleksjobaftale, som nu giver borgere, der er tilkendt retten til fleksjob, mulighed for at få job på en af kommunens arbejdspladser.

SF fremhæver - som socialdemokratiet - også et tydeligt grønt aftryk i budgetaftalen.

Der er blandt andet sat to millioner kroner af til grøn omstilling, og en del af pengene skal bruges til omfattende skovrejsning i Nyborg Kommune de kommende år.

Der skal de næste 10-15 år rejses 250 hektar ny skov - svarende til i omegnen af 40 træer per indbygger.

Nyborg Kommunes budget for 2020 skal til endelig vedtagelse i byrådet i begyndelsen af november.

Og i ugerne op til budgetmødet i byrådet vil man her i Fyens Stiftstidende kunne læse meget mere om Nyborg Kommunes budget for 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce