Annonce
Assens

Ingen redningsaktion i gang: Lukningstruet landsbyskole næsten halveret i elevtal

Landsbyordningen Huset i Gummerup står til at lukke ved udgangen af dette skoleår. Landsbyordningen består af en børnehave, sfo samt skole til og med 6. klasse. Arkivfoto: Daniel Kofoed
Beskeden om, at Huset Gummerup højst sandsynligt lukker i udgangen af det igangværende skoleår har fået nogle forældre til allerede nu at flytte deres børn til andre skoler.
Annonce

Gummerup: Selvom Gummerup Skole højst sandsynligt først lukker ved udgangen af dette skoleår, så har skolen oplevet, at flere har valgt at udmelde og finde andre skoletilbud deres børn allerede nu.

Det betyder, at skolen næsten er blevet halveret i elevtal. Den 1. maj i år var der ifølge en opgørelse foretaget af Assens Kommune 86 elever indmeldt på skolen. Men 37 elever har valgt at forlade skolen, og derfor ligger det tal nu på 49 elever. Der er altså næsten sket en halvering af det samlede elevtal på Gummerup Skole.

Men det kommer ikke som nogen overraskelse for skoleleder Pia Samsing Bendixen.

- Det vidste vi godt, da vi gik på ferie. Vi var klar over, at der var nogle søskende, der ville følge med de elever, der naturligt gik ud af skolens 6. klasse.

- Derfor har vi kunnet nå at handle og reducere personalestaben, så det passede med elevtallet. Tre lærere er blevet flyttet til andre skoler i kommunen, siger hun.

Annonce

Tre årgange er væk

Inden lukningen af Huset Gummerup blev en realitet, var der opskrevet tre elever i den kommende 0. klasse. Men de tre elever har efterfølgende annulleret deres indmeldelse, fortæller Pia Samsing Bendixen.

- Vi fik en snak med forældrene om, at det ville være det bedste, at de startede et andet sted, så de ikke skulle ud i at skifte skole igen om et år. Derfor er de alle tre startet på Glamsbjergskolen.

Lukningen af Huset Gummerup

Den 25. juni besluttede skolebestyrelsen på Gummerup Skole at indsende et ønske til byrådet i Assens Kommune om at lukke skolen på grund af et svigtende elevtal og dermed dårlig økonomi.

I første omgang ønske skolebestyrelsen at lukke skolen til jul. Men Folkeskoleloven gør, at kommunen er bundet til at drive skolen dette skoleår ud.

Skolen har i en længere periode været under 100 elever, og skolen har derfor jævnligt meldt ind til udvalget for Uddannelse, Børn og Familie for at orientere om situationen og fremtidige planer.

I den kommende tid skal politikerne i Assens Kommune behandle lukningen på både udvalgs- og byrådsmøder.

Ifølge en opgørelse fra Assens Kommnune forsvinder Gummerup Skoles elever på 0., 5. og 6. årgang til privatskoler eller folkeskoler, ligesom der også forsvinder to elever fra 2. årgang og fem elever på 3. årgang.

Kommunens opgørelse viser også, at elevgruppen på Gummerup Skole pr. 1. maj i år primært bestod af elever bosat i andre skoledistrikter. Opgørelsen viser også, at Glamsbjerg og Haarby skoledistrikter leverede flere elever til skolen end skolens eget distrikt.

Sidste år tiltrak skolen 10 elever fra andre distrikter til 0. klasse. I år var der kun opskrevet tre elever til den kommende 0. klasse.

Det betyder, at Gummerup Skole nu står uden elever i både 0., 5. og 6. klasse.

- I de fire klasser, der er tilbage, er der 12-14 elever i hver klasse, så det er en okay størrelse, siger Pia Samsing Bendixen.

Skolen har heller ikke oplevet, at nye elever har vist interesse i at starte.

- Der er ikke nogen nye elever, der er startet, så på den måde er der ikke nogen redningsaktion i gang, siger hun.

Annonce

Et normalt skoleår

Ifølge Pia Samsing Bendixen har både elever og personale fokus på at skabe et skoleår, der er så normalt som muligt.

- Vi har planlagt skoleåret som normalt, og vi har planlagt en masse ting, som vi skal i gang med. Der er god stemning blandt personalet, og de glæder sig til at give børnene et godt sidste skoleår.


Der er ikke nogen nye elever, der er startet, så på den måde er der ikke nogen redningsaktion i gang.

Pia Samsing Bendixen, skoleleder på Gummerup Skole


Skolelederen oplever også, at eleverne, i hvert fald lige nu, ikke som sådan er påvirket af den snarlige lukning.

- Børnene var glade til deres første skoledag den anden dag, og de glæder sig til et nyt skoleår. Det kan godt være, at vi kommer til at kunne mærke det på dem, når vi kommer nærmere lukningen, men lige nu har vi besluttet, at det er et almindeligt skoleår.

- Og så må vi i gang med overgangsarbejdet for skoleskift for eleverne efter jul engang, siger Pia Samsing Bendixen.

Hun fortæller, at nogle af eleverne allerede har besluttet sig for, hvilken skole de skal gå på, når Gummerup Skole lukker, mens andre vender det med deres klasse for at se på mulighederne for at komme på den samme nye skole i fællesskab.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce