Annonce
Fyn

Ingen problemer i Dalumhallen - halinspektørens råd: Vær tættere på jeres foreninger

DHG Håndbold er en af de mange foreninger, der har hjemmebane i Dalumhallerne. Arkivfoto
I Dalumhallen er der ikke problemer med foreninger, der ikke møder op til bookede haltider. Vær i tættere dialog med foreningerne og lav regler, lyder rådet fra halinspektørerne.
Annonce

Dalum: - Tallene overrasker mig meget. Kommunen bliver snydt, kan man sige. Det er jo lidt snyd med offentlige midler, siger halinspektør i Dalumhallen, 45-årige Michael Andersen, efter en ny undersøgelse har afsløret, at foreninger booker mange haltider, de ikke bruger.

Det er heldigvis et ikke-eksisterende problem i Dalumhallen. Ifølge forskningsprojektet fra Idrættens Analyseinstitut og SDU er Dalumhallerne i brug henholdsvis 91 procent og 87 procent af tiden mellem 16 og 22 på hverdage. Og der er ingen bookede tider, der går til spilde.

- Vores udfordring i hallerne er, at vi ikke har nogen ledige tider. Vi kan ikke leje dem mere ud, for så kan vi ikke nå at gøre rent, fortæller Michael Andersen.

Dalumhallen er selvejende, og for godkendte foreninger og medlemmer af idrætsforeningen koster det 100 kroner at leje hallen i en time. Og det er meget vigtigt, at hallen bliver brugt så meget, som den gør.

- Det betyder, at vi har flere penge til drift af bygningerne. Vi er meget afhængige af, at den er booket så meget, som den er nu. Vi har ikke et kæmpe beløb tilbage, når året er omme.

Det er også vigtigt for andre haller, at de ikke står tomme, og derfor har Michael Andersen to vigtige råd at give videre til de haller, der har problemer. Vær i tættere dialog med foreningerne og lav regler om af-booking.

De foreninger, der er her, er bare sådan nogen, der kommer. De kunne sagtens bruge flere timer her, hvis der var ledigt. Så når de endelig har tid, så bruger de den også.

- Halinspektør i Dalumhallen, Michael Andersen.

Annonce

Facebook-gruppe løser problemer

DHG Håndbold, Dalum Hjallese Badminton Klub, Dalum IF, DHG Gymnastik og DHV (Dalum Hjallese Volleyballklub) er nogle af de foreninger, der bruger Dalumhallerne.

- De foreninger, der er her, er bare sådan nogen, der kommer. De kunne sagtens bruge flere timer her, hvis der var ledigt. Så når de endelig har tid, så bruger de den også, konstaterer Michael Andersen.

Han fortæller, at der er et godt samarbejde imellem klubberne, der altid rydder op efter sig selv, så hallen er klar til de næste.

Foreningerne har faste hal-tider, der bliver fastlagt på et møde hver sæson, og det er sjældent, foreningerne ikke bruger de tider, de har booket. Men sker det, har de heldigvis en god løsning:

- Vi har en gruppe på Facebook, hvor alle foreningerne er med. Der skriver foreningerne ud, hvis de ikke skal bruge deres hal-tid alligevel - stort set hver gang er der en af de andre foreninger, der tager tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce