Annonce
Nordfyn

Ingen penge til Otterups seniorer i 2021: Formand håber på nyt seniorhus om tre år

Lige nu må brugerne af Seniorhuset i Otterup skiftes til at benytte motionsrummet, hvor der med den rette corona-afstand kun er plads til fire-fem ad gangen. Formand for brugerrådet Flemming Radoor håber, at et nyt seniorhus kan være klar i 2022. Arkivfoto: Nils Svalebøg
De nordfynske politikere lover i budgetforliget, at der om et år skal findes penge til et nyt seniorhus i Otterup. Formanden for Seniorhusets brugerråd er ikke overrasket over, at der ikke er afsat penge næste år.
Annonce

Otterup: I den budgetaftale, som en samlet kommunalbestyrelse indgik i sidste uge, blev det til en hensigtserklæring om et nyt seniorhus i Otterup, men ingen penge i denne omgang.

Og det kommer ikke voldsomt bag på formanden for Seniorhusets brugerråd Flemming Radoor.

- Jeg havde selvfølgelig håbet på, at der var sat penge af i denne omgang, men jeg regner stadig med, at vi kan have et nyt seniorhus inden for tre år, siger Flemming Radoor.

I budgetaftalen lover politikerne, at hensigten er, "at der i næste års budgetaftale indarbejdes et konkret projekt og dermed økonomi til at nyt seniorhus i Otterup".

I det tekniske budgetforslag var der forslag om 14 millioner kroner til et nyt seniorhus til erstatning for det gamle hus i Søndergade 4, som kommunens tekniske afdeling har fundet så mange fejl og mangler ved, at politikerne har besluttet, at huset skal rives ned, fordi det ikke kan betale sig at renovere det.

Annonce

Placering skal findes

Brugerrådet har foreslået, at et nyt hus kan bygges på det grønne område nord for Otterup Bibliotek, fordi det er meget centralt i byen, og fordi det gamle hus så stadig kan benyttes, indtil det nye er klar til de mange aktive seniorer.

Men det forslag køber politikerne ikke umiddelbart.

- På det areal ligger der en anden plan omkring byparken, så derfor er det nok ikke den mest hensigtsmæssige placering, men det er det, vi skal arbejde med i det kommende år, så vi kan være klar til at sætte byggeriet i gang i 2022, sagde formand for Social- og Sundhedsudvalget Mogens Christensen (V), da forligspartierne fredag præsenterede deres aftale.

Lige nu er aktiviteterne i det gamle seniorhus begrænsede på grund af corona-restriktionerne, der levner plads til få personer ad gangen i de små lokaler.

For eksempel er madlavning for mænd helt aflyst, fordi der kun er plads til to mænd ad gangen i det gamle køkken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce