Annonce
Nyborg

Ingen penge retur: Regningen for dagtilbud skal betales

Et flertal i Nyborg Byråd mener ikke, forældrene skal have kommunale penge tilbage for den periode, daginstitutionerne har været lukket. Foto: Kasper Riggelsen
Forældre har betalt, selv om de ikke har haft børn i dagtilbud under coronakrisen. Flertal i Nyborgs byråd siger nej til at sende pengene retur.

Nyborg: Der er pænt med kroner i kommunekassen.

Men ikke desto mindre må socialdemokraterne i Nyborg Byråd opgive at få flertal for et forslag om at sende penge retur til børnefamilierne.

Børnefamilierne har fået den sædvanlige opkrævning af forældrebetaling, også selv om de har haft børnene hjemme i coronakrisens første uger.

Og nogle af dem vil Socialdemokraterne gerne hjælpe.

- Mange mister deres arbejde og kommer på dagpenge. I Nyborg er der faktisk tale om rekord mange, og der synes jeg, vi andre skal gøre, hvad vi kan, for at hjælpe, siger socialdemokraternes gruppeformand i Nyborg Byråd, Sonja Marie Jensen.

Annonce

2,7 millioner

Der vil i givet fald blive tale om 2,7 millioner kroner, som skal tilbage til de ramte børnefamilier.

- Det er til forældre, som ikke har fået den ydelse, de har betalt for, forklarer Sonja Marie Jensen.

Der er imidlertid ingen af byrådets tre øvrige partier, som synes, det er en god idé.

- Hvis vi sender 2,7 millioner kroner tilbage til forældrene nu, kan vi meget vel ende i en situation, hvor de 2,4 millioner kroner, som vi netop har fordelt til institutionerne til minimumsnormeringer, vil være tabt, påpeger formanden for Skole- og Dagtilbudsudvalget i Nyborg Kommune, Suzette Frovin (SF).

Hun taler på vegne af SF, Venstre og Dansk Folkeparti. De tre partier har samtidig udsendt en fælles pressemeddelelse med en afvisning af Socialdemokratiets forslag.

Og en politisk aftale om forældrebetaling, et flertal i Folketinget netop har indgået, får ifølge Suzette Frovin ingen praktisk betydning i Nyborg.

- Den politiske aftale er relevant for kommuner, som ikke har kunnet tilbyde pasning. Og det er jo ikke tilfældet hos os, påpeger hun.

Nyborg Kommune har således haft et stående tilbud om nødpasning.

Annonce

Følger udgifterne

Nyborg Kommune følger løbende de ekstraordinære udgifter, coronakrisen fører med sig. Blandt dem er udgifterne til nødpasning i daginstitutionerne, men noget præcist overblik over størrelsen af dem og de øvrige coronaudgifter har kommunen ikke i dag.

Og borgmester Kenneth Muhs (V) understreger, at det ikke er tiden at skabe usikkerhed om fremtiden med en tilbagebetaling, der siden kan få negativ betydning for daginstitutionernes økonomi. - Hvis børnefamilierne skal kompenseres på den måde, som Socialdemokratiet foreslår, må det være statskassen, der skal betale, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce