Annonce
Spørg os om corona

Ingen nye tilfælde i maj: Hvornår bliver Nyborg og Kerteminde erklæret covid-19-frie?, spørger læser

Der testes nu i langt højere grad for covid-19 end tidligere. Men der er fortsat mørketal, fordi ikke alle bliver testet, og fordi nogle smittede kun får mindre symptomer eller slet ingen. I enkelte tilfælde kan man endda smitte andre, før man selv får symptomer på covid-19. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Der er ikke konstateret nye tilfælde af covid-19 blandt borgere i kommunerne Kerteminde og Nyborg. Alligevel er myndighederne formentlig forsigtige med at erklære kommunerne covid-19-frie. Læs hele svaret til en læser fra Nyborg her.
Annonce

En læser ved navn Peder fra Nyborg har spurgt redaktionen, hvornår Nyborg Kommune og Kerteminde Kommune bliver erklæret covid-19-frie. Der er ikke konstateret nye tilfælde i maj, påpeger han.

Det er rigtigt, at hverken Nyborg eller Kerteminde har set stigninger i antallet af borgere, der er blevet testet positive for covid-19 i maj. Tallene har ligget konstant på 13 smittede i Kerteminde og 34 i Nyborg siden 1. maj.

Heller ikke Assens og Svendborg har i øvrigt fået flere, der er testet positive i denne måned. Der er antallet stadig henholdsvis 19 og 82 smittede.

Men erklæringer om, at visse kommuner er covid-19-frie, har nok lange udsigter. Selvom der testes langt mere end tidligere, er der fortsat mange, der ikke er blevet testet. Derfor er der et mørketal.

Det er meget forskelligt, hvordan symptomerne viser sig – og om de overhovedet gør det – og der er formentlig mange, som ikke ved, at de er smittet med corona-virussen. Corona-virussen kan i nogle tilfælde smitte videre til andre, allerede inden man får symptomer.

Annonce

Så mange er testet

1.385 personer er per 20. maj testet i Kerteminde Kommune, der har et befolkningstal på 23.773. Og 2.006 har fået taget en test i Nyborg Kommune, hvor der bor 32.042 personer.

Det er værd at bemærke, at Nyborg har flere smittede per 100.000 borgere (106) end Odense (99). Det kan også være et argument for at tøve med at give kommunen stemplet ”covid-19-fri”.

I artiklen her kan du få overblikket over den nyeste statistik for Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce