Annonce
Middelfart

Ingen nye smittede på plejehjemmet Fænøsund: Mens Ældrecenter Skovgade nu er oppe på 32 smittede

Middelfart Kommune har i øjeblikket travlt med at vaccinere borgere over 65, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje fra Middelfart Kommune. Mandag forventes der at blive vaccineret op mod 230 borgere. Foto: Mads Dalegaard
Selvom en række borgere og medarbejdere har været smittet, har der ikke været problemer med at finde ansatte til at passe borgerne.

Nordvestfyn: Der er nu kommet svar på alle coronatest i forbindelse med smitteudbruddet på plejehjemmet Fænøsund.

Torsdag 14. januar kunne avisen fortælle, at fire beboere fordelt på to afdelinger og to medarbejdere var testet positive for covid-19, mens der stadig ventede svar på en række prøver.

Nu er svaret kommet, og prøverne viste sig at være negative. Dermed er smitteudbruddet foreløbig ikke lige så slemt som det på Ældrecenter Skovgade, som blev offentligheden bekendt 7. januar.

Her er smittetallet nemlig vokset og vokset, og da avisen fanger Middelfart Kommunes sundhedschef Jeanette Rokbøl på en telefonforbindelse mandag middag, er smittetallet oppe på 15 borgere og 17 medarbejdere.

Annonce

Hjælper hinanden

Når en medarbejder på et plejehjem testes positiv for corona, kan vedkommende først komme tilbage på arbejdspladsen efter syv dage, hvis vedkommende vel at mærke ikke har nogen symptomer. Har vedkommende det, skal der gå yderligere 48 timer.

Sundhedschef i Middelfart Kommune, Jeanette Rokbøl. Foto: Middelfart Kommune.

Derfor er der pludselig opstået en række ledige vagter på plejehjemmene, som man dog er lykkedes med at udfylde.

- Vi hjælper hinanden på kryds og tværs. Det er vi nødt til, da vi ikke kan have ældre liggende på et plejehjem, som vi ikke tager os af. Så alle er trådt til og har givet den en ekstra skalle og sørget for, at vi har fået suppleret vagterne op, så vi har på intet tidspunkt manglet folk på vagter, siger sundhedchefen.

Eftersom de beboere på plejehjemmene, som har ønsket det, er blevet vaccineret, er håbet, at det vil forhindre lignende smitteudbrud på kommunens plejehjem i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Kamerahold ville ikke hilse på OL-chefen fra Tommerup: Mere end et år senere gennemføres OL 'stensikkert'

Annonce