Annonce
Sydfyn

Ingen ny maskinhal på Tåsinge: Flertal siger nej til Torneløkke-byggeri

Jens Peter Slæbæk Nielsen får ikke lov til at bygge yderligere en hal til sine maskiner ved virksomheden Torneløkke på Sundbrovej på Tåsinge. Foto: Katrine Becher Damkjær
Anlægsgartner- og entreprenørfirma får ikke lov til at bygge mere ved Sundbrovej på Tåsinge. Rødt flertal siger nej – med støtte fra kommunens administration.

Tåsinge: Ejeren af anlægsgartner- og entreprenørfirmaet Torneløkke, Jens Peter Slæbæk Nielsen, får ikke lov til at udvide med en knap 600 kvadratmeter stor hal ved virksomheden på Sundbrovej på Tåsinge.

Et politisk flertal sagde på et møde i Teknik- og Erhvervsudvalget torsdag aften nej til Torneløkkes ønske, og det ærgrer Jens Peter Slæbæk Nielsen. Han mener, afslaget er et udtryk for, at man ikke bakker op om de virksomheder, som det går godt for.

- Det sætter da nogle tanker i gang, og nu må vi se, hvad retning vi skal gå i. Vi går i tænkeboks, siger ejeren af virksomheden.

Sagen kort

Anlægsgartner- og entreprenørfirmaet Torneløkke vil bygge en ny maskinhal, men har fået nej, fordi virksomheden på Sundbrovej ligger i en landzone.

Ejeren af virksomheden, Jens Peter Slæbæk Nielsen, har tidligere fået tilladelse til at bygge på grunden, men han har i følge kommunens planafdeling også fået besked på, at det lovgivningsmæssigt ikke er muligt at give flere landzonetilladelser. Han bestrider selv, at han har fået denne viden.

Venstre har forsøgt at hjælpe virksomheden ved at lægge op til, at området ændres fra landzone til et erhvervsområde. Det har et politisk flertal i Teknik- og Erhvervsudvalget afvist.

Torsdag aften blev sagen definitivt afgjort i Teknik- og Erhvervsudvalget, da et flertal sagde nej til både at søge en ny landzonetilladelse og ændre områdets status til erhvervsområde.

Ændringsforslag fra K

Torneløkke købte i 2012 den tidligere grusgrav og kommunale oplagsplads, og kommunen har siden givet tilladelse til at opføre i alt 1156 kvadratmeter bygninger - ud over den lagerhal på 252 kvadratmeter, som stod på grunden i 2012.

Kommunens embedsmænd har givet udtryk for, at der er givet tilladelse til væsentligt mere, end der normalt gives landzonetilladelse til, og i stedet for at søge en ny landzonetilladelse stillede Venstre et forslag om, at området blev ændret til et erhvervsområde.

Det ville åbne for yderligere byggeri på grunden, men et flertal i udvalget bestående af S, K og EL gik imod den plan. Stemmerne blev 6-3.

Den konservative Palle Fischer forklarer, at han ikke støttede Venstres forslag, fordi det ville kræve en ny ressourcetung lokalplan, men i stedet stillede han et ændringsforslag. Palle Fischer foreslog, at der blev givet en ny landzonetilladelse, så der kunne bygges en ny hal til Torneløkkes maskiner, men det forslag var der heller ikke flertal for.

S og EL stemte forslaget ned med stemmerne 5-4.

Formand for udvalget, Flemming Madsen (S), forklarer, at citronen er blevet presset i bund i sagen, og at det ikke var muligt at give en ny landzonetilladelse.

- Der har været så mange faglige argumenter, der har sagt, at vi ikke kan gøre mere indenfor lovens rammer. At sige ja, vil være det samme som at bøje loven alt for meget, siger Flemming Madsen.

Annonce

Tre muligheder

Forvaltningen påpegede op til mødet, at både en ny landzonetilladelse og en ændring af områdets status til erhvervsområde ville være problematisk og formentlig blive påklaget til Planklagenævnet eller mødt af et veto fra Erhvervsstyrelsen.

Embedsmændene pegede også på en tredje mulighed, en flytning af virksomheden til et eksisterende erhvervsområde, men det forslag ville Jens Peter Slæbæk Nielsen ikke forholde sig til efter afslaget torsdag aften.

- Der er mange muligheder, men de skal i hvert fald ikke forhindre mig i at drive virksomhed, siger han.

Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce