Annonce
Erhverv

Ingen minus-renter: I dag åbner L'Easys nye bank

Direktør Jesper Kyhne og resten af holdet fra Facit Bank har Østre Stationsvej i Odense lige uden for vinduerne. Ligesom resten af 3C-koncernen, er den placeret i hovedsædet lige ved siden af Odense Banegård. Foto: Kim Rune Jessen
Danmarks nyeste bank åbnede torsdag i Odense. Med positive renter på indlån vil Facit Bank prøve at få sparere til at binde deres penge i banken i tre eller fem år.

Odense: Danmark fik en ny bank torsdag, da Facit Bank åbnede sin hjemmeside og for første gang tog imod kunder.

Banken har hjemme i L'Easys hovedsæde ved siden af Odense Banegård, men der bliver hverken sat skilte op eller åbnet døre, for Facit Bank kan kun besøges via internet (www.facitbank.dk) og telefon.

Den begynder sin eksistens med kun at markedsføre et enkelt produkt: Indlån med binding. Til gengæld vil den adskille sig på rentesatsen - her kan man nemlig placere sine penge uden at få minus-renter.

Hvis man binder pengene i fem år, får man en rente, der er 1,75 procent over Nationalbankens. Med dagens rentesatser betyder det, at man får 1,0 procent i positiv rente af pengene.

Hvis man nøjes med at binde sine penge i tre år, kan man få en rente, der er 1,0 procent over Nationalbankens. Det vil i dag sige et plus på 0,25 procent.

Renten gælder op til 745.000 kroner, som er dækket af Indskydergarantien, hvilket betyder, at der er en sikker hed for indskuddet. For begge produkter vil renten ændre sig op eller ned, hvis Nationalbanken ændrer på sin rente.

Facit Bank

Åbner torsdag 5. december klokken 11.

Hovedsæde: Odense. Ingen filialer.

Hjemmeside: www.facitbank.dk

Indlån: To produkter med binding i tre og fem år. Renter på 0,25-1,0 procent. Maksimalt indskud 745.000 kroner, som er dækket af indskydergarantien, hvilket betyder, at der er sikkerhed for indskuddet.

Udlån: Kun igennem L'Easy og DER.

Direktør: Jesper Lyhne, Odense.

Antal ansatte: 30

Ejer: Niels Thorborg, Odense, der blandt andet også ejer L'Easy og DER, som banken skal arbejde tæt sammen med.

Udlån gennem L'Easy

- Det er de to produkter, vi begynder med, derefter kan vi justere på udbuddet alt efter udviklingen, siger Jesper Lyhne, der er direktør for den nye bank, og som bor i Odense.

Hvis nogen vil låne penge, foregår det gennem søsterselskaberne L'Easy og DER. Disse to virksomheder har i mange år lånt penge ud, enten direkte eller i form af køb på afbetaling. Fra mandag 9. december vil nye lån her i realiteten ske gennem Facit Bank, men det vil stadig være L'Easy og DER, der står for markedsføringen, og Facit Bank vil ikke være synlig på udlånsområdet.

Banken beskæftiger sig hverken med lønkonto eller realkredit, og indtil videre kan man heller ikke få kreditkort.

Annonce

30 ansatte fra start

Ifølge Odense-forretningsmanden Niels Thorborg, der både ejer banken og L'Easy, skal banken styrke hans koncerns position og supplere den samlede forretning. Han fortæller, at det har været en kæmpemæssig kraftanstrengelse at gøre alt klar til åbningen.

- Det er jeg stolt af, og så glæder jeg mig naturligvis meget til at se, hvordan kunderne tager imod Facit Bank, siger Niels Thorborg ifølge en pressemeddelelse.

Der er arbejdet med bank-tankerne i et år, og i august udstedte Finanstilsynet en banklicens. Jesper Lyhne har blandt andet brugt tiden på at skabe et hold på 30 ansatte, der skal stå for driften. Han regner med, at tallet vil stige senere.

- Det har været et hårdt arbejde, der er mange ting, der skal gå op, før man kan invitere kunder ind i en ny bank, siger direktør Jesper Lyhne, Facit Bank. Foto: Kim Rune Jessen
Annonce

Ansatte fra L'Easy

De fleste af de ansatte er hidtidige L'Easy-medarbejdere, der i forvejen har arbejdet med kredit og lån til firmaets kunder. Derudover er der ansat seks erfarne bankfolk, som er specialister i nogle af de meget specielle forhold omkring bankdrift - for eksempel risikostyring og compliance (overholdelse af regulering, red.).

- Det har været en positiv oplevelse at finde nye ansatte. Det kan ellers være svært, for mange banker har brug for den type specialister lige nu, men vi har fået dygtige folk, siger Jesper Lyhne, der selv har været direktør i en hel del banker - startende med Fionia Bank i Odense og senest i Den Jyske Sparekasse i Grindsted.

De ansatte har brugt mange kræfter på at opbygge de mange systemer, der skal til for at drive en bank. Der findes standard it-løsninger, men de er mest beregnet på traditionelle banker, så der skulle indrettes nye funktioner, der gør det muligt udelukkende at drive pengeinstitut via internettet.

Annonce
Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forældre klager over andre forældre: Nu vanker der bøder, hvis ikke du slukker motoren ved skoler og børnehaver

Odense For abonnenter

Carlos Daabas anholdt i Bulgarien: På flugt siden politiet droppede håndjern på vej til arresten - Han ønsker at vende hjem

Erhverv

Marcus og Marius drømmer om at overtage slægtsgården: - Men det bliver svært uden investorer udefra

Navne For abonnenter

Ordblinde Mads hiver sølvmedalje med hjem fra svendeprøven: Tømrerfirma har allerede ansat ham

GOG

Kun én kamp spillet - men GOG ligner et hold videre i Europa

Sydfyn For abonnenter

Lars undrer sig over regler i sundet: Overhaler motorbåde i sin kajak

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Debat

Debat: Frihed for vores ældre til at leve det liv, man selv har valgt

Odense For abonnenter

Stak kniv i ryggen på offer midt i myldretiden: Syv familiemedlemmer idømt flere års fængsel - drama i retten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Fyn

Dårligere bemandet end i Albanien: Danske fængsler sakker langt bagefter nabolande

Nordfyn For abonnenter

Byggeplaner på grøn plet splitter landsbyen: - De er vist allerede i gang med at fælde træer – Det er da de vel ikke?

Odense For abonnenter

Cykelkometen Tobias Aagaard fra Odense Tekniske Gymnasium er Europamester - nu er han klar til at dyste om VM-medaljer

Annonce