Annonce
Nyborg

Ingen løse havnearbejdere i Nyborg

Havnearbejderne, der har deres faste gang på Lindholm, er i modsætning til de fleste kolleger rundt om i landet fast ansatte. Til gengæld skal de være fleksible, og flere af dem pendler mellem ADP-havnene i Nyborg og Fredericia. På billedet ses terminalmedarbejder Poul "Polle" Ravnsbæk, dykker Benny Dam, havnemester Thomas Skjoldan, smed og kranfører Lars Nielsen og kranfører Arne Riise-Larsen. Foto: Mogens Rasmussen.

Nyborg: For en landkrabbe kan det være lidt svært at finde ud af: Hvornår det er havneselskabet ADP, der opererer, og hvornår det er stevedorevirksomheden SDK?

Ofte sørger SDK for losningen af et skib, men bag styrestængerne i kranen sidder en mand med ADP på ryggen.

- På en havn som Nyborg, hvor der er relativt få operationer, bliver vi nødt til at hjælpe hinanden. Derfor arbejder vi meget tæt sammen med ADP, forklarer Søren Weis, afdelingsleder hos SDK.

- ADP ejer og driver for eksempel kranerne, men vi lejer dem og benytter dem og folkene.

- På Nyborg Havn er tingene i det hele taget organiseret lidt specielt, fordi man i sin tid indførte en særlig Nyborg-model, siger Søren Weis.

Nyborgmodellen var et opgør med det gamle system, hvor havnearbejderne var organiseret i en klub. I Nyborg sad arbejderne typisk på Arbejderforeningen, der jo stadig ligger ved Østerhavnen i Toldbodgade inde i byen. Når der var brug for havnearbejdere, gik stevodore-manden ind på Arbejderforeningen og hyrede nogle stykker.

Men hos ADP i Nyborg har havnearbejderne i mange år været fastansatte. Til gengæld er de fleksible og pendler for eksempel ofte til Fredericia, når der er opgaver på den store havn i ADP-familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-vægter kritiserer vinderforslag: - Skal der liv i Faaborg, skal vi have en bedre vej til Odense

Annonce