Annonce
Kerteminde

Ingen lægemangel i Kerteminde: Lægerne i Muusgården får endnu en kollega og flytter ind i skoletandklinikken

Endnu er den gamle tandklinik under renovering, men lægerne følger spændt med i, at arbejdet skrider frem. Fra venstre ses Jon Zwisler, Dorte Jarbøl og Mia Martinussen. Foto: Helle Nordström

Siden Jon Zwisler købte læge Ole Gregersens praksis for seks år siden, er antallet af patienter mere end fordoblet. Han og kompagnon Dorte Jarbøl er nu klar til at udvide med endnu en kollega, og så er der slet ikke plads i klinikken i Muusgården.

Kerteminde: Først overtog Jon Zwisler lægeklinikken i Muusgården for snart seks år siden. Så kom Dorte Jarbøl til som kompagnon, og nu kommer Mie Martinussen som tredje læge i klinikken.

- Vi kan simpelthen ikke være her længere. Nogle gange er vi nødt til at tage kaffestuen i brug også for at få plads til alle konsultationer, fortæller de to læger Jon Zwisler og Dorte Jarbøl om baggrunden for, at de nu har besluttet sig for at flytte klinikken fra Muusgården til den tidligere skoletandklinik på Borgmester Hansensvej.

Da Jon Zwisler i sin tid købte læge Ole Gregersens praksis, var han lidt usikker på, om det nu også kunne gå. Da han ved siden af sin nye praksis i Kerteminde skulle arbejde lidt på universitetet, blev hans hustru, der også er læge, indforskrevet til at arbejde et par dage om ugen i Kerteminde.

- Det viste sig hurtigt, at det gik rigtig godt. Så godt at jeg valgte at ringe til en ven, griner Jon Zwisler.

Den ven var Dorte Jarbøl, der i 2014 blev kompagnon.

Men de er begge på deltid: Jon Zwisler har fortsat arbejde ved siden af i forbindelse med uddannelse af nye læger, og Dorte Jarbøl er professor på universitetet.

- Vi har efterhånden fået så mange patienter, at vi må tage endnu en læge ind i praksis - vi har hverken plads eller timer til at klare flere patienter. Som vores nye kollega har vi valgt Mie Martinussen, der er en rigtig Kerteminde-pige, fortæller Jon Zwisler.

Annonce

- Vi regner med, at den nye klinik kan stå klar den 1. februar, som også er den dag, Mia Martinussen starter.

Jon Zwisler, praktiserende læge

Kiggede længe efter bedre plads

Da pladsen allerede er for trang med to læger, har de i et godt stykke tid været på udkig efter et andet og større sted.

- Vi har været ude og kigge på andre bygninger, og vi har undersøgt muligheden for at inddrage lejligheden oven over den nuværende klinik. Men der var ikke rigtigt noget, der duede, fortæller Dorte Jarbøl.

- Men så fik vi et tip om den tidligere tandklinik, og den er jo rigtigt velegnet, tilføjer Jon Zwisler.

- Men det har været en lang proces, så lang at vi har nået at snakke med to borgmestre om sagen. Det tager tid, når man skal igennem det politiske system, hvor et flertal skal godkende salget, og det først skal i udbud.

Nu er håndværkerne i fuld gang med at renovere tandklinikken, så den kan blive lægeklinik med reception, kliniklokaler til tre læger, plads til personalet og også plads til et større laboratorie.

- Vi regner med, at den nye klinik kan stå klar den 1. februar, som også er den dag, Mie Martinussen starter, fortæller Jon Zwisler.

Handicapvenligt

Selvom begge læger glæder sig til at komme ind i en større klinik, så er de enige om, at det bliver vemodigt at tage afsked med klinikken i Muusgården med sine tykke, gamle vægge og bindingsværket og den helt særlige charme, det giver.

- Sådan en sommerdag er der altså dejligt her i Muusgården, siger Jon Zwisler.

- Men det bliver dejligt at blive mere handicapvenlige. Vi har i øjeblikket en enkelt patient, som ikke kan komme ind i klinikken, men skal have hjemmebesøg hver gang. Parkeringsforholdene bliver også meget bedre.

Dorte Jarbøl tilføjer grinende: - Vi har bare et problem tilbage: Hvad mon vi skal kalde os, når vi ikke længere skal hedde Lægerne Muusgården.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce