Annonce
Nordfyn

Ingen kontakt siden skoletiden: Guld-konfirmander genså hinanden

16 guld-konfirmander mødtes lørdag formiddag i Huset ved siden af Otterup Bibiliotek & Borgerservice. Alle er fra årgang 1955. Foto: Emil Hermann
16 guld-konfirmander mødtes lørdag formiddag i Otterup, og størstedelen havde ikke set hinanden siden skoletiden. Gensynsglæden var ikke til at tage fejl af.

Otterup: Lydniveauet stiger pludselig ganske voldsomt i Huset ved siden af Otterup Bibliotek & Borgerservice. Der bliver grinet og givet varme krammere på livet løs.

16 tidligere klassekammerater fra Otterup Skole mødtes lørdag formiddag for at fejre, at det var 50 år siden, at de blev konfirmeret i Otterup Kirke. Størstedelen af de fremmødte guld-konfirmander havde ikke set hinanden, siden sognepræst Povl Götke-Hansen, som i dag er gået bort, havde stået for velsignelsen af de unge mennesker, der nu skulle til at tage springet fra barn til voksen.

Oprindeligt blev 21 piger og drenge konfirmeret. Til dagens hyggelige gensyn mødte 16 op. To er døde, og tre var forhindret i at deltage i genforeningen.

Stemningen var helt i top, og det var nærmest umuligt for avisens fotograf at få et gruppefoto, fordi der med det samme blev snakket så ihærdigt. Det lykkedes dog til sidst.

På bordene var der linet morgenbrød, brunsviger, frugt og andet lækkert op, og senere på dagen skulle guld-konfirmanderne ud at spise i Otterup Idrætscenter, hvor Ulrik Bieler og kompagni serverede en hovedret, kaffe og noget sødt.

Annonce
Britta Pilgaard (tv) og Ulla Fløjborg Knudsen stod for planlægningen af det hyggelige arrangement, som mange havde set frem til med stor glæde. Foto: Emil Hermann

Breve og mails

Bag planlægningen af arrangementet stod Ulla Fløjborg Knudsen og Britta Pilgaard. For hvordan kommer man lige i kontakt med 19 personer, du ikke har talt med siden skoletiden. Svaret er Facebook.

- Britta og jeg fik pludselig en ide om, at det kunne være sjovt at mødes, nu hvor det var 50 år siden, vi blev konfirmeret. Jeg er ikke på Facebook, men det er Britta, så hun fik skrevet til så mange som muligt og sendte derefter indbydelser ud på mail og via post. Syv bor fortsat i Otterup, mens de andre af vores tidligere klassekammerater har spredt sig i nærmest hele landet, fortæller Ulla Fløjborg Knudsen, der selv er barnefødt i Otterup og altid har boet og arbejdet i Nordfyns største by.

Huset, hvor genforeningen blev holdt, var faktisk det sted, hvor guld-konfirmanderne fik skoleundervisning i sin tid. Lokalerne bruges i dag til forskellige typer af arrangementer.

- Vi får også besøg i løbet af dagen af Mogens Nonboe Andersen, tidligere inspektør på Otterup Skole samt Henning Andersen, tidligere lærer på Otterup Skole, oplyser Ulla Fløjborg Knudsen.

Planen er, at guld-konfirmanderne fra Otterup skal mødes hvert andet år i fremtiden, hvis det kan lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce