Annonce
112

Stor politiaktion: Flere grundlovsforhør for dobbeltlukkede døre på vej

Politiet har fredag i en større aktion under ledelse af Københavns Politi slået til mod flere adresser på Fyn. Aktionen er blevet styret centralt fra politigården i Odense.

Artiklen er opdateret og korrigeret efter oplysninger om, at politiaktionen ikke kan sættes i forbindelse med navngivne grupper, sådan som det fremgik af den oprindelige version.

En større aktion mod det kriminelle miljø har torsdag nat og fredag morgen fundet sted blandt andet på Fyn.

Det er specialenheden Særlig Efterforskning Øst under Københavns Politi, der står bag aktionen.

Ifølge Ritzau handler aktionen blandt om våbenbesiddelse, og to mænd fremstilles fredag eftermiddag i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Aktionen har været koordineret centralt fra politigården i Odense.

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi oplyser, at en anklager fra Københavns Politi møder til grundlovsforhør i Odense. Her vil anklageren begære dobbeltlukkede døre. I så fald vil pressen og offentligheden end ikke kunne få oplyst sigtelsen.

Annonce
Politi fra forskellige afdelinger i landet var fredag samlet på politigården i Odense efter en razzia mod flere adresser. Foto: Nils Svalebøg

Stort opbud ved politigården

Fredag formiddag var der en usædvanlig stor forsamling af politibetjente og politikøretøjer er at se på gaden ved politigården på Hans Mules Gade i det centrale Odense.

- Ingen kommentar, lød svaret fra politiet, da Fyens.dk henvendte sig.

Fyens.dk erfarede tidligere, at opbuddet af politifolk dog ikke skyldes nogen trussel eller lignende mod politigården og dermed ingen fare for borgere i nærheden. Der skulle i stedet være tale om et samarbejde, som andre politikredse står i spidsen for.

Ifølge TV2 Fyn er der tale om en stor aktion med adskillige ransagninger flere steder i landet. Målet skulle angiveligt være at finde våben. Aktionen skulle være foregået i løbet af natten og først på fredagen.

På Twitter bekræftede Fyns Politi klokken 10.45, at der kører en større politiaktion på Fyn.

- Vi kan ikke sige noget om aktionen, men der er ingen fare for almindelige borgere, lyder det fra Fyns Politi.

Københavns Politis presseafdeling har ingen kommentarer og vil hverken be- eller afkræfte, at der overhovedet foregår en større aktion.

Politi fra forskellige afdelinger i landet var fredag samlet på politigården i Odense efter en razzia mod flere adresser. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce