Annonce
112

Stor politiaktion: Flere grundlovsforhør for dobbeltlukkede døre på vej

Politiet har fredag i en større aktion under ledelse af Københavns Politi slået til mod flere adresser på Fyn. Aktionen er blevet styret centralt fra politigården i Odense.

Artiklen er opdateret og korrigeret efter oplysninger om, at politiaktionen ikke kan sættes i forbindelse med navngivne grupper, sådan som det fremgik af den oprindelige version.

En større aktion mod det kriminelle miljø har torsdag nat og fredag morgen fundet sted blandt andet på Fyn.

Det er specialenheden Særlig Efterforskning Øst under Københavns Politi, der står bag aktionen.

Ifølge Ritzau handler aktionen blandt om våbenbesiddelse, og to mænd fremstilles fredag eftermiddag i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Aktionen har været koordineret centralt fra politigården i Odense.

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi oplyser, at en anklager fra Københavns Politi møder til grundlovsforhør i Odense. Her vil anklageren begære dobbeltlukkede døre. I så fald vil pressen og offentligheden end ikke kunne få oplyst sigtelsen.

Annonce
Politi fra forskellige afdelinger i landet var fredag samlet på politigården i Odense efter en razzia mod flere adresser. Foto: Nils Svalebøg

Stort opbud ved politigården

Fredag formiddag var der en usædvanlig stor forsamling af politibetjente og politikøretøjer er at se på gaden ved politigården på Hans Mules Gade i det centrale Odense.

- Ingen kommentar, lød svaret fra politiet, da Fyens.dk henvendte sig.

Fyens.dk erfarede tidligere, at opbuddet af politifolk dog ikke skyldes nogen trussel eller lignende mod politigården og dermed ingen fare for borgere i nærheden. Der skulle i stedet være tale om et samarbejde, som andre politikredse står i spidsen for.

Ifølge TV2 Fyn er der tale om en stor aktion med adskillige ransagninger flere steder i landet. Målet skulle angiveligt være at finde våben. Aktionen skulle være foregået i løbet af natten og først på fredagen.

På Twitter bekræftede Fyns Politi klokken 10.45, at der kører en større politiaktion på Fyn.

- Vi kan ikke sige noget om aktionen, men der er ingen fare for almindelige borgere, lyder det fra Fyns Politi.

Københavns Politis presseafdeling har ingen kommentarer og vil hverken be- eller afkræfte, at der overhovedet foregår en større aktion.

Politi fra forskellige afdelinger i landet var fredag samlet på politigården i Odense efter en razzia mod flere adresser. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce