Annonce
Erhverv

Ingen købmand i Spodsbjerg på kort sigt: -Vi har brugt næsten et år på det, og så er vi nødt til at trække stikket

Lars Kruse (tv) og Jens Pedersen fra initiativgruppen, der gennem et år har arbejdet for at etablere en købmandsforretning i Spodsbjerg. Arkivfoto: Ole Grube. 
Initiativgruppen bag en ny købmand i Spodsbjerg har kastet håndklædet i ringen hvad angår forhandlingerne med Tullebølle Brugsforening. Uenighed om finansiering er årsagen. Men der arbejdes videre på en plan B, lyder det.

Spodsbjerg: På kort sigt bliver der ikke nogen købmand i Spodsbjerg.

Sådan lyder det fra initiativgruppen, der gennem et år har arbejdet på at oprette en købmand i Spodsbjerg, efter Tullebølle Brugsforening lukkede brugsen i byen.

Lars Kruse, som har forhandlet med brugsforeningen på initiativgruppens vegne er ærgerlig.

Annonce

- Det kan jeg love dig for, jeg er. Vi har brugt næsten et år på det, og så er vi nødt til at trække stikket. Men sådan er det, siger han.

Initiativgruppen har offentliggjort en meddelelse, der blandt andet lyder:

"Det er med stor ærgrelse at måtte meddele, at der på kort sigt, ikke bliver etableret en ny dagligvareforretning i Spodsbjerg. Den væsentlige årsag er, at forhandlingerne med Tullebølle Brugsforening om køb af ejendommen Spodsbjergvej 327, 5900 Rudkøbing er udtømte uden at man, parterne imellem, har været i stand til at opnå enighed omkring en finansieringsmodel på købet af ejendommen."

Det handler om, at initiativgruppen ikke har kunnet skaffe den nødvendige kapital til at købe bygningerne, og at den finansieringsmodel, som initiativgruppen har foreslået brugsforeningen, ikke har været spiseligt for foreningen. Tullebølle Brugsforening vil have 2,7 millioner kroner for bygningerne.

Arbejder videre

Lars Kruse fortæller, at initiativgruppen ikke har givet op, men arbejder videre for at finde en løsning. Hvad der konkret er i tankerne, vil han ikke løfte sløret for endnu.

- Der er nogle ting, der skal være på plads, før jeg kan sige mere. Men jeg regner med, at det ligger inden for to til tre måneder, før vi kan melde noget ud, siger han.

Lars Kruse afviser, at forhandlingerne mellem initiativgruppen og Tullebølle Brugsforening er gået skævt.

- Nej, jeg vil sgu ikke bruge ordet skævt. Men der har været uenighed om finasieringsmåden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce