Annonce
Kultur

Ingen jul i Den Gamle Gaard: - Det er ikke i orden over for befolkningen

Der bliver ingen jul i Den Gamle Gaard i år. Arkivfoto

Lokaldebat: Det ser ud til, at museet Den Gamle Gaard i Holkegade heller ikke her op til jul vil være åbent for publikum, som det ellers har været skik og brug.

Ganske vist ses det, at foreningen Vores Faaborg & Egn foranstalter et ”julemandsløb” 11. december med udgangspunkt i Den Gamle Gaard og med udskænkning og servering af gløgg og æbleskiver i gården. Hyggeligt!

Men arrangementet er kun for deltagere i løbet, ikke for f.eks. gamle gangbesværede mennesker og andre, der ikke har lyst til løb og gangtræning i julemandskostume.

Annonce

Det ser ud til, at der ikke er andre arrangementer med almen tilgængelighed her i julemåneden i Den Gamle Gaard. Hvad jeg synes er en skam, idet stedet er som skabt til julehygge: ”Jul i den gamle købmandsgård”.

Museet Den Gamle Gaard hører jo (endnu) ind under Øhavsmuseet. Som i kraft af sit almennyttige formål modtager støtte fra såvel stat som kommune. Og derfor skulle man synes, at det burde være åbent for publikum – os skatteborgere, fra hvis lommer pengene jo kommer. Men Den Gamle Gaard har ikke været åben siden i sommer.

Kan det virkelig have sin rigtighed? Kan et museum, der modtager offentlig støtte, bare sådan holde åbent og lukket efter eget forgodtbefindende?

Det er svært at forstå ud fra almindelig fornuft, og der er ikke blevet givet en acceptabel forklaring på lukningen. Men hvis man tager økonomibrillerne på, kan der måske ses en logik, der går ud på, at hvis man sparer på mandskabstimer samt lys og varme i et eller flere af de gamle museer, der hører under Øhavsmuseet - Den Gamle Gaard, Kaleko Mølle, Arresten - så vil der blive flere penge til aktiviteter i det nye museum på havnen (”Hele Danmarks Museum for indre og ydre landskaber. Mærk dig selv”).

En sådan økonomitænkning er efter min mening ikke i orden over for den befolkning, man som museum har til opgave at betjene. Og den giver mig associationer til dyreriget, hvor visse dyr lever af at suge blod af værtsorganismer.

En kulturinstitution som et museum – er det værdig adfærd?


Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

De mødtes til et fynsk bondebal for et helt liv siden: Else og Verner har været gift i 65 år - her er deres opskrift

Kerteminde For abonnenter

Der gik 15 år før folk fik øjnene op for Flemmings opfindelse: Efter ny lov bliver han kimet ned

Odense

Nu har bilisterne lært det: Bøder for 25 millioner har sænket farten på Odense-strækning

Sport For abonnenter

Danskerklubben Brentford kan også have et kommercielt motiv - London-klubben har flere motiver til at hente Christian Eriksen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Konkursen slog grundlæggeren af Munkebo Mikrobryg ud: - Men en dag rejste jeg mig op og gik

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Odense

Fjernvarmekunder kan roligt skrue op for radiatoren: Trods milliardinvestering i CO2-fangst vil Fjernvarme Fyn holde prisen

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Nyborg For abonnenter

Sælger overfaldt biografdirektør med kniv: Efter medieomtale dukkede Marilyn Monroe figuren pludselig op

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kommune vred armen om på erhvervsmand: Betal dummebøde - eller din ejendom går på tvangsauktion

Odense

- Det lyder som science fiction, men det er et eventyr: Minister satser på klimaløsning fra Fyn

Annonce