Annonce
Nyborg

Ingen jernheste over Storebælt: Stort cykelløb kommer ikke til Nyborg som planlagt

Cykelløbet Post Nord Danmark Rundt skulle have cyklet fra Nyborg og over Storebæltsbroen denne sommer. Den rute er aflyst, efter transportministeren har givet rødt lys til den plan. Man havde fra arrangørerne ellers tænkt, at biler kunne køre bagved cyklisterne, der ville køre over i samlet flok, så trafikken gik mere glat. Men det var altså ikke nok til at give grønt lys til overfarten. Arkivfoto

Cykelløbet Danmark Rundt skulle have lagt vejen forbi Nyborg. Men ruten fra den østfynske by og over Storebæltsbroen er blevet aflyst. Dermed rammer cykelløbet ikke Fyn i år. Byrådsmedlem i Nyborg mener transportministeren sætter en kæp i hjulet på Nyborg og Fyn, der har ambitioner om at være et attraktivt cykelområde.

Annonce

Nyborg: Cykelløbet Danmark Rundt skulle have haft start-etape i Nyborg til sommer. Herefter skulle cykelrytterne sprinte over Storebæltsbroen. Men den plan er nu skudt til hjørne efter transportminister Ole Birk Olesen (L) har sagt nej til passage over broen grundet hensyn til trafikanterne.

Pengene var ellers afsat af både Sport Event Fyn og Økonomiudvalget i Nyborg Kommune.

- Det er drøn ærgerligt, og det er en helt forkert beslutning, mener Martin Stenmann (S), der er næstformand i Erhvervs- og Udviklingsudvalget i Nyborg.

Cykelløbet Post Nord Danmark Rundt plejer ellers at ramme Fyn hvert andet år, og i år var tiden. Men det bliver det altså ikke til.

- Vi var i troen om, at bevillingerne var på plads og troede, vi fik tilladelse til at cykle over. Kort før deadline fik vi så en kontraordre fra transportministeriet. Det er ærgerligt, men det er nu sådan, gamet er en gang i mellem, fortæller forretningschef ved Sport Event Fyn, Jakob Staun.

Annonce

Minister sætter kæp i hjulet

Planen med Nyborg som startby og turen over Storebælt blev droppet allerede tilbage i slutningen af november. Det undrer næstformand Martin Stenmann, at der ikke er nogen, som har været ude at kommentere den beslutning.

- Derfor må jeg gøre det. For det handler jo ikke bare om et enkelt arrangement. Det her er jo en del af den cykelstrategi, vi har - ikke bare i Nyborg, men på hele Fyn, siger han.

Fyn skal nemlig være kendt som et godt sted at cykle. Ambitionen er, at blive Nordeuropas bedste cykeldestination, oplyser Jakob Lund Staun.

Martin Stenmann bebrejder transportminister Ole Birk Olesen (L).

- Han har sat en kæp i hjulet omkring ambitionerne i Nyborg og på hele Fyn. Der har fra arrangørernes side været en vilje til det her. Man kan undre sig over, at det hedder Danmark Rundt. For mig er det Fyn og broerne, der binder Danmark sammen, siger Martin Stenmann.

Det fynske folketingsmedlem Jan Johansen (S) har tænkt sig at lægge pres på transportministeren.

- Det kan jo ikke passe, at man ikke nogle få timer, kan køre cykelløb en enkelt gang om året eller to. Jeg har tænkt mig at stille spørgsmål til transportministeren om begrundelsen for hans helt forkerte beslutning, lyder meldingen fra folketingsmedlemmet.

Sport Event Fyn er dog gået i gang med at planlægge cykelløbet i 2020.

- Vi kløer på og er i god dialog om at være med i næste års løb, siger Jakob Staun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce