Annonce
Iværksætter Odense

Ingen hokus pokus når stress skal diagnosticeres

I stressklinikken i hjertet af Odense ser læge Mette Molberg patienter, men det er også her, hun uddanner andre lægefaglige i Medica Pro. Foto: Michael Bager
En værktøjskasse til stressramte. Det er i korte træk det, speciallæge i almen medicin Mette Molberg har udviklet, og derfor er hun nu nomineret til OdenseIværksætter 2019.
Annonce

ODENSE: Stress er en drilsk sygdom.

Den giver symptomer fra alle organer i kroppen, så derfor kan man ud fra de enkelte symptomer ikke vide, om det for eksempel er en hjertesygdom eller stress, patienten lider af. Det er derfor altafgørende, at en stressdiagnose bliver stillet så tidligt som muligt - og at den derefter bliver behandlet korrekt.

Det fortæller speciallæge og stressspecialist Mette Molberg, som nu er nomineret til IværksætterOdense for et koncept, hun udarbejdet over 10 år.

Mette Molberg arbejdede i mange år som praktiserende læge, og når hun havde stresspatienter, sendte hun dem på grund af tidspres videre til psykologer, men det fik patienterne det ikke nødvendigvis bedre af. Det ville Mette Molberg gerne ændre på. Hun ville gerne tilbyde stressramte en behandling, der går mere i dybden, baseret på forskning og med de bedste værktøjer fra både den lægefaglige og psykologiske verden.

Derfor sidder hun nu med egen stressklinik og som franchiseejer på konceptet Medica Pro.

Medica Pro

  • Medica Pro er udarbejdet af speciallæge i almen medicin Mette Molberg.
  • Hun driver selv en stressklinik i Odense og er stressspecialist.
  • Mette Molberg er franchiseejer, og vil man være franchisetager, skal man igennem en uddannelse på hendes klinik, hvor man får en certificering på, at man er uddannet i Medica Pro.
  • Virksomheder kan også bruge konceptet til deres ansatte, og på den måde lære at spotte stress tidligt og nedbringe sygefravær.
  • Hos Medica Pro er der også tilknyttet en erhvervspsykolog, så opgaver for virksomheder kan håndteres på et højt fagligt niveau.
Annonce

Som 7-Eleven

- Jeg er nomineret på mit franchisekoncept. Det er ligesom 7-Eleven, så når man køber mit koncept, bliver man franchisetager - og for at blive det skal man gennemgå en uddannelse i min klinik, hvor man så får en certificering og skriver under på en franchisekontrakt, siger Mette Molberg.

For stresspatienter betyder det, at når de for eksempel er blevet henvist til en stressklinik eller psykolog, som er franchisetager på Medica Pro, bliver de tilbudt en lægelig udredning. Mette Molberg har udviklet et screeningsværktøj og et spørgeskema, som bliver udført på patienten.

Klinikken sender så resultaterne til Mette Molberg, som laver en udredning baseret på resultaterne og eksempelvis blodprøver, hjertekardiogram og hvad der ellers skal til, for at finde ud af, om patienten har stress - eller om det i virkeligheden er noget andet. Er det stress, kan behandlingen nu gå i gang.

Udgangspunktet for behandlingen er en værktøjskasse, Mette Molberg også har udarbejdet. Alt bliver afdækket med en holistisk tilgang, så der bliver arbejdet med patienternes selvværd, deres værdier, mindfulness, og de får kortlagt alle de stressfaktorer de måtte have både i privat- og arbejdsliv.

Alle patienter får også en fysisk mappe med sig, og hvis de efter endt behandling får begyndende symptomer, har de værktøjer, de kan gøre brug af.

- Det er et kvalitetsbaseret koncept fra ende til anden, der er intet hokus pokus her. Vi ved, hvad vi laver, og vi ved, det virker, siger hun.

Annonce

Vigtigt med omtale

Med nomineringen til IværksætterOdense-prisen håber Mette Molberg, at rygtet spredes og endnu flere hører om konceptet. Både privatpersoner som virksomheder.

- Omtalen er det vigtigste for mig. Hvis jeg skulle vinde en af priserne, ville pengene da gøre en forskel, men det er omtalen, der betyder mest, siger Mette Molberg.

Hun håber, at fremtiden byder på endnu flere franchisetagere af Medica Pro. For stress er, som hun siger, en sygdom der bare bliver værre og værre, så det skal opdages tidligt - og behandles ordentligt.

Mette Molberg er nomineret til IværksætterOdense for sit stresshåndteringskoncept Medica Pro. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce