Annonce
Middelfart

Ingen grund til panik: Fornuftig start på årets salg af sommerblomster i Hyllehøj

Hornvioler til fem kroner og forårsløg til langt under halv pris lokkede mange til Hyllehøj lørdag morgen, da årets salg af sommerblomster begyndte. Foto: Søren Gottwald
Folk huskede at spritte hænder og holde en god afstand til hinanden, da sæsonens salg af sommerblomster blev skudt i gang lørdag morgen i det tidligere gartneri på Assensvej.
Annonce

Hyllehøj: Selv om bilerne allerede fra morgenstunden trillede ind på parkeringspladsen i en lind strøm, og der hurtigt befandt sig over 20 mennesker i drivhuset, var der ingen grund til panik. Folk opførte sig nemlig fornuftigt og huskede at spritte hænder og holde god afstand til hinanden, da årets salg af sommerblomster blev skudt i gang lørdag morgen i det tidligere Hyllehøj Gartneri på Assensvej lidt uden for Middelfart.

Indehaver af sommer-blomster.dk Jens Juel Larsen havde ellers haft sine spekulationer i ugerne op til.

- Der kom sort af mennesker ved sæsonåbningen sidste år, så jeg var da på et tidspunkt i tvivl, om vi turde åbne i denne corona-tid, lød det fra indehaveren ved indgangen.

- Men landets øvrige blomstercentre holder også åbent, og vi vil gerne hjælpe de danske gartnere af med deres produkter. Myndighederne siger, der skal være mindst fire kvadratmeter pr. person, og vi ville derfor kunne lukke 120 mennesker ind på en gang, fortsatte Jens Juel Larsen, der lørdag havde besluttet sig for maksimalt at have 35 mennesker inde af gangen.

Tidligere byrådspolitiker Niels Bebe købte sommerblomster til en nyanlagt have i Strib. Foto: Søren Gottwald
Annonce

Politiker i haven

Blandt de første kunder var Venstres tidligere, mangeårige spidskandidat i Middelfart Byråd, Niels Bebe. Han har solgt sit fritidslandbrug i Båring og købt en udsigtsvilla i Strib, hvor han er ved at anlægge have.

- Det er mig, der står for den opgave, og der skal jeg bruge nogle blomster, og så synes jeg også, det er vigtigt at støtte erhvervslivet i en tid, hvor de er så trængte, forklarede Niels Bebe, der ikke var nervøs over at være ude blandt andre mennesker i denne tid.

- Jeg følger myndighedernes retningslinjer, spritter hænder og holder afstand, og så kom jeg tidligt, fordi jeg troede, der ikke var så mange ved åbningen, fortsatte han.

Brian Jakobsen og Mette Autzen fra Middelfart var også tidligt på færde i håbet om at være nogle af de første kunder.

- Den tanke har mange åbenbart tænkt, men det skræmmer os nu ikke. Der er god plads i drivhuset, så det gik fint, lød det fra parret, mens det pakkede bilen med gule og blå blomster til haven.

Brian Jakobsen og Mette Autzen havde ikke de store corona-bekymringer. - Der er jo rigelig plads i drivhuset til, at kunderne kan holde en god afstand til hinanden, forklarede parret, mens det læssede bilen. Foto: Søren Gottwald
Det er andet år i træk, at Jens Juel Larsen omdanner de tomme drivhuse i Hyllehøj til an farverig oase med sommerblomster. Årets salg fortsætter til midt i juni. Foto: Søren Gottwald
Kunderne holdt den foreskrevne afstand, når de skulle betale. Foto: Søren Gottwald
Hornvioler til fem kroner og forårsløg til langt under halv pris lokkede mange til Hyllehøj lørdag morgen, da årets salg af sommerblomster begyndte. Foto: Søren Gottwald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

OB

Obbekjær klar for italienske S.P.A.L.

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce