Annonce
Nordfyn

Ingen grund til bekymring: Udsatte borgere kan stadig få gratis mundbind på Nordfyn

Er man socialt udsat, på kontanthjælp eller integrationsydelse behøver man ikke selv at punge ud for at opfylde nye mundbindskrav. Arkivfoto: Louise Holmgaard Nielsen
Det skal ikke være økonomien, der afgør, om du som borger kan have mundbind på, når du fra torsdag skal ud og købe ind, til håndboldtræning eller møde på en ungdomsuddannelse.

Nordfyn: For at sikre at alle har adgang til mundbind, har udsatte borgere siden august haft mulighed for at få udleveret gratis mundbind på udvalgte steder i Nordfyns Kommune. Den ordning fortsætter efter de nye coronarestriktioner, der blev meldt ud fredag og som stiller krav om mundbind på alle indendørs steder med offentlig adgang fra den 29. oktober.

Det forsikrer direktør for social og arbejdsmarked i Nordfyns Kommune, Mogens Bak Hansen. Det skal derfor ikke være økonomien, der afgør, om du som borger kan have mundbind på, når du benytter dig af offentlig transport eller - som der altså er krav om fra torsdag - når du skal ud og købe ind, møde på en ungdomsuddannelse eller til håndboldtræning i den lokale sportshal.

Hidtil har man som socialt udsat, dagpengemodtager eller som person på integrationsydelse kunnet få udleveret en gratis pakke med 10 mundbind ad gangen, og sådan er det fortsat. Men, fortæller Mogens Bak Hansen:

Annonce

- Vi er i gang med at kigge på, hvordan vi samlet set skal håndtere det med mundbind her i Nordfyns Kommune; Hvilke områder, der er omfattet, og der vil vi også kigge på, om der er behov for at justere på antallet af mundbind, der bliver udleveret.

Her kan du få udleveret gratis mundbind

Otterup:

Værestedet, Bryggerivej 31, 5450 Otterup.

Bibliotek og Borgerservice, Søndergade 2, 5450 Otterup.

Søndersø:

Ydelseskontoret, Vesterled 8, 5471 Søndersø (Søndersø Rådhus).

Jobcentret, Vesterled 8, 5471 Søndersø (Søndersø Rådhus).

Ungeposten, Vesterled 7, 5471 Søndersø.

Bibliotek og Borgerservice, Odensevej 8, 5471 Søndersø.

Bogense:

Bibliotek og Borgerservice, Vestergade 24, 5400 Bogense.

Efterspørgslen på de gratis mundbind har generelt været meget lille ind til nu, fortæller Mogens Bak Hansen.

- Og der vil ikke være noget problem. Vi tilpasser hele tiden det, vi gør, til situationen og det, der kræves, fortæller han og understreger, at man derfor ikke skal være bekymret, hvis man tilhører en af de tre omtalte grupper og kan se, at ens mundbind-forbrug kommer til at stige mere end pengepungen kan holde til med de nye restriktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce