Annonce
Læserbrev

Ingen brandudsalg af vores værdier, tak!

For et par år siden i den stærkt muslimsk prægede by Birmingham valgte en lokal skole efter massivt pres at droppe undervisningen i seksuallivets mangfoldighed, herunder homoseksuelle forhold.

Årsagen var heftige protester fra muslimske forældre, der trak deres børn fra undervisningen, som de mente reklamerede for en homoseksuel livsførelse i modstrid med islams værdier. Lærere blev mødt med tilråb, ligesom forældre, der støttede undervisningen, fik stukket i næsen, at de var dårlige forældre ude af takt med muslimske værdier og med risiko for at ende i helvede.

Birminghamsagen viser, hvor galt det kan gå for vores vestlige og sekulære demokrati, hvis det accepteres, at tolerance i et samfund anno 2020 indebærer, at vores grundliggende værdier ofres, når de mødes af en højtråbende minoritets værdier.

Det gælder også the never ending story om, hvorvidt det er rimeligt eller ej at indrette kønsbestemt svømning for drenge og piger jf. Tingbjergballaden for et par år siden.

Senest i valgkampen til Folketinget 2019 blev der fra mange sider sagt klart fra i forhold til at opdele befolkningen og systematisk forskelsbehandle med afsæt i etnicitet og religion. Der blev ganske enkelt fra flere partier sagt nej til at sætte danske værdier ud af spil og derved blåstemple dybt reaktionære kønsopfattelser.

Den kendsgerning, at muslimer udgør et mindretal i Danmark, gør det ikke legitimt at adskille drenge og piger holdt op imod den store og positive ligestilling her i landet. Det skal gøres tydeligt over for rækken af reaktionære og formørkede muslimer eller hele rækken af etnonationalister, uanset hvor praktisk eller pragmatisk kønsopdelt svømning kan forekomme.

Men er det ikke synd for de muslimske piger, som så ikke får lært at svømme? Jo, bestemt er det det. Men ansvaret ligger hos deres forældre og ikke i det danske samfund.

Det er forældrene, der ønsker at nyde godt af de fordele, som det danske samfund rundhåndet stiller til rådighed i form af religionsfrihed, skoler og sociale goder i uskøn kombination med at være kompromisløse i forhold til egne religiøse værdier.

I stedet for at kapitulere for forældrenes formørkede seksualisering af små piger, bør alle gode kræfter højt og tydeligt fastslå, at fælles svømning intet har med sex at gøre.

Piger og kvinder skal ikke gemmes bort. Afgørende for pigers fremtidige liv og virke er deres menneskelige og faglige kompetencer og ikke deres dyd eller ære sat ind i en middelalderlig og mellemøstlig ramme.

Det er sikkert umuligt at få de mest religiøse forældre til at acceptere dette. So bee it – for alt i verden må vi undgå tilstande som i Birmingham, hvor åndeligt formørkede forældre har haft styrke til at presse et frit samfunds institutioner til at holde brandudsalg over de værdier, de er børn af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce