Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ingen bekymring: Fire butikker lukket i Faaborg på kort tid

Vero Moda lukkede i sidste uge uden varsel. Foto: Bent Warncke.

Fire butikker i Faaborgs bymidte er lukket i de seneste måneder. Men der er kommunal hjælp på vej til dem, der stadig er åbne.

Faaborg: Sportsmaster lukker med udgangen af januar, og tøjbutikkerne Vero Moda, Une Hautre Coiture og Tippy De Luxe er alle lukket inden for de seneste måneder.

Umiddelbart virker det voldsomt med så mange lukninger på kort tid, men formanden for Shopping Faaborg, Lars Jensen, er ikke i alarmberedsskab.

- Det er jo altid drønærgerligt, når butikker lukker, men jeg er ikke bekymret. Det sker i andre byer også, men det er da selvfølgelig noget, vi skal gøre noget ved, siger Lars Jensen.

Nogle af lukningerne var mere uventende end andre. At Faaborg på den lange bane ikke kan brødføde tre sportsbutikker lå måske lidt i kortene. Og at en butik med haute coiture børnetøj har kunnet overleve så længe, som den gjorde, var vel nærmest overraskende.

Ifølge Lars Jensen er det væsentligt at få identificeret de butikskoncepter, som har en mulighed for at kunne drive en rentabel forretning i Faaborg.

- Man skal ramme nogle nicher, hvor de ikke er så hård konkurrence, for der kan sagtens drives forretning i Faaborg, det er der mange gode eksempler på. Jeg mener for eksempel, at byen i øjeblikket savner en butik med børnetøj, siger han.

Annonce
- Det er jo altid drønærgerligt, når butikker lukker, men jeg er ikke bekymret, siger Shopping Faaborgs formand, Lars Jensen.

Hjælp er på vej

aaIfølge byens nye Bylivs- og Erhvervskoordinator, Marie-Louise Bøgh Larsen, er der hjælp på vej til byens butikker.

Et nyt kommunalt projekt - "Styrket erhverv i gadeplan" - er netop blevet godkendt, og det vil kunne understøtte byens butiksliv på en meget konkret måde.

- Butikkerne bliver tilbudt et projekt, der løber over to år, hvor de helt gratis kan få et kompetenceløft - og de vil kunne få hjælp til præcis det, de har brug for, for at optimere deres butik. Det tror jeg vil kunne gøre en stor forskel for mange butikker i byen, siger hun.

Som bylivs-koordinator, der er ansat til at skabe mere liv, er det selvfølgelig en problemstilling, når noget af det liv, der er, forsvinder, erkender hun.

- Vi har jo ikke lige en ny butik i ærmet, der kan leje sig ind i morgen. Men vi vil gerne være matchmakere, og vi skal selvfølgelig at have øjne og ører åbne. Så hvis nogen søger butikslokaler, så kender vi mulighederne og vil kunne understøtte dem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce