Annonce
Kerteminde

Ingen bane til jetski

Kerteminde Kommune har ikke været i stand til at pege på en egnet strimmel vand, hvor jetski-erne kan øve sig. Arkivfoto: Birgitte Søe

Nordøstfyn: Trods velvilje og god dialog med foreningen er det ikke lykkedes for Kerteminde Kommune at finde et sted, der egner sig til, at Fyns Jet Sport (jetski m.v.) kan udlægge en fast bane og dyrke deres sport en gang eller to om ugen.

- Nogle pegede på et sted ved Lindø, men det duer ikke, da området er omfattet af en vildtfredning, så det ville i givet fald kræve en dispensation fra Miljøministeriet, fortæller Jesper Hempler (SF), formand for Teknisk udvalg.

Et ønske fra Grønt Råd om at ændre den sejlfri zone langs med strandene fra 300 til 500 meter (af hensyn til støjen fra jetski og vandscootere) kom udvalget heller ingen vegne med. Miljøstyrelsen oplyser, at det ville være i strid med EU-reglerne.

- Nu er begge dele forsøgt, og vi er blevet enige om, at nu vil vi ikke bruge flere kræfter på det. Vi fortsætter med at have en sejladsfri zone på 300 meter fra strandene, og vi opgiver at finde et sted, hvor der kan anlægges en bane for vandscooterne, siger Jesper Hempler.

- Det skal ikke forstås sådan, at vi er imod at give dem en bane, vi kan bare ikke få øje på, hvor det skulle være./ström

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce