Annonce
Fyn

Ingen adgang: Du får ikke længere lov at blive coronatestet uden en aftale

Man skal have aftale for at blive testet i Region Syddanmark. Arkivfoto: Morten Pape
Region Syddanmark strammer sin praksis. Borgere, der ikke har bestilt tid, får ikke længere lov at blive testet for corona på testcentre og teststationer.
Annonce

Fyn: Hvis du vil testes for corona på et af de faste teststeder, er det nu helt nødvendigt, at du bestiller tid online. Årsagen er, at Region Syddanmark har strammet sine regler.

Det er allerede et krav, at man bestiller tid i forvejen, hvis man vil testes på et af regionens testscentre eller teststationer. Men i praksis har borgere, der mødte op uden en tid, alligevel fået lov at bliv testet. Det er slut nu.

Sådan bliver du testet

Bestil tid på www.coronaproever.dk.

Her er testcentre: Kolding, Odense, Rødekro, Svendborg, Sønderborg, Esbjerg og snart Vejle.

Her er teststationer: Nyborg, Haderslev, Grindsted og snart Tønder, Middelfart og Fredericia.

Desuden kan du blive testet i Region Syddanmarks testbiler uden tidsbestilling.

Ifølge regionen møder alt for mange op uden tid, og det skaber køer og ventetid for de, der har booket på nettet, før de kommer til test.

I en pressemeddelelse nævner Region Syddanmark, at der en bestemt dag mødte 61 borgere uden tidsbestilling op til coronatest på Kolding Sygehus, og at det samme er billedet på en række andre steder.


Vi er rigtig glade for, at syddanskerne har taget opfordringen til sig om at lade sig teste. Bare de husker at booke en tid

Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark


- Det medfører køer, forsinkelser og frustrationer hos de syddanskere, der har booket tid, hedder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Bliver afvist

For at stoppe strømmen af borgere uden tidsbestilling, vil regionen nu afvise dem lodret, når de når frem til teststedet. Dermed håber man, at andre i højere grad vil opleve at få foretaget deres test på det bestilte tidspunkt, og at køerne til teststederne bliver kortere.

- Det er vigtigt for mig at sige, at vi er rigtig glade for, at syddanskerne har taget opfordringen til sig om at lade sig teste. Det skal de naturligvis blive ved med. Bare de husker at booke en tid, siger koncerndirektør Kurt Espersen, Region Syddanmark ifølge en pressemeddelelse.

Kravet om tidsbestilling gælder ikke i regionens testbiler, der holder forskellige steder og tilbyder test.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce