Annonce
Erhverv

Inge og Rasmus fejrer deres aftale med champagne: Lokal fond sender flere af sine 60 millioner kroner i arbejde

Inge Müller, der tidligere har haft en ledende stilling i Lego, fejrede underskriften med champagne, da hun som hands-on investor forleden købte sig ind i Rasmus Linnets selskab TrendXplorer.AI i Bagger-Sørensen-hovedkvarteret på Tabletvej. Foto: Hands-On Mikrofonden
Inge Müller, der tidligere har haft ledende stillinger i Lego og Dansk Supermarked, investerer i nyt værktøj, der skal spotte trends og udviklinger gennem brug af kunstig intelligens.

Vejle: Hands-on Mikrofonden har foretaget sin tredje investering - denne gang med den aarhusianske virksomhed TrendXplorer.AI.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Hands-On Mikrofonden blev stiftet i december 2019 og har tidligere investeret i vejlensiske NaboGo Aps og Signit.dk Aps.

Annonce

Formålet med Hands-On Mikrofonden er at parre nystartede virksomheder med risikovillig kapital og erfarne mentorer, som køber sig ind i virksomheden og stiller deres ekspertise og erfaring til rådighed.

Køber 42 procent

Det er Inge Müller, der tidligere har haft ledende stillinger i Lego og Dansk Supermarked, der som hands-on investor har købt sig ind i den aarhusianske virksomhed, som blev stiftet i august i år.

TrendXplorer.AI's mål er at udvikle et værktøj, som kan "se" et halvt til tre år ud i fremtiden og spotte nye mikrotrends gennem brug af kunstig intelligens (AI) og big data.

Det er en evne, som en bred vifte af brancher, nationalt og internationalt, kan drage fordel af og det var med til at tiltrække Inge Müller til investeringen.

- For det første er det en rigtig god ide, som markedet efterspørger og derfor har det af gode grunde et kæmpe potentiale. Ydermere er det et superkompetent team, der står bag. De er troværdige og ambitiøse og vi har samme temperament og tilgang til opgaven, siger Inge Müller i pressemeddelelsen, der ikke oplyser, hvor stort et beløb hun har investeret.

Ifølge Erhvervsregisteret har Inge Müller erhvervet sig 42 procent af den unge virksomhed.


Hands-On Mikrofonden

Hands-On Mikrofonden blev stiftet i december 2019.

Bag fonden står fem familier, som hver har stillet 10 millioner kroner risikovillig kapital til rådighed i fonden gennem de familie-ejede virksomheder ABridge, CC Invest 2020, A&T C, Givesco og Vecata Invest A/S.

De fem familier er Bagger-Sørensen, Eskildsen og Christensen fra Vejle samt familierne Christiansen fra Kolding og Gundersen fra Assens.

Udover de fem familier og hoved-investorer består Hands-On Mikrofonden på nuværende tidspunkt af 27 mentorer eller hands-on investorer.

Hands-on investorernes opgave bliver - sammen med ansøgerne - at strikke en forretningsplan sammen for de enkelte ansøgere, som skal danne grundlag for den ansøgning, som hands-on investorerne præsenterer for de fem hovedinvestorer.Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Kerteminde

Tina åbner klinik på sin landejendom: Nu mangler hun bare et behåret ben

Odense

Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Navne

Fynske dødsfald

Nordfyn

Telefonstorm på værkstedet: - Folk reagerer først, når Peter Tanev siger, at nu kommer vinteren

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Fyn

Hun brænder for det frivillige arbejde for udsatte mennesker: Derfor skal Sarwa Sharif være Årets Fynbo

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

OB

Lars Høgh i sin bog om OB's bestyrelsesformand: Niels Thorborg tog mig aldrig over på sit hold

Annonce