Annonce
Kerteminde

Infohus på Munkebo Bakke rykker nærmere med ny donation

I øjeblikket står der blot en midlertidig toiletvogn på Munkebo Bakke. Privatfoto

Munkebo: Lindø Vindmøllepulje giver dette års midler til den selvejende institution Munkebo Bakke.

De 65.300 kroner skal bruges til et infohus med toiletfaciliteter, som skal opføres på Munkebo Bakke.

Munkebo Bakke er et yndet udflugtsmål for både lokale og turister. Bakken bliver i årets løb brugt til forskellige kulturelle arrangementer, og den er en del af den 20 kilometer lange vandresti, Munkebostien.

Derfor ønsker den selvejende institution Munkebo Bakke og Vikingmuseet Ladby at opsætte et permanent infohus på Munkebo Bakke, hvor besøgende kan blive klogere på fortiden - og træde af på naturens vegne.

I februar bevilgede Kerteminde byråd 150.000 kroner til projektet.

- Takket være pengene fra Lindø Vindmøllepulje er projektet nu tættere på at blive en realitet. Vi mangler fortsat midler, men vi håber, at vi kan skaffe de resterende penge ved at søge fonde og bruge frivillig arbejdskraft, fortæller Troels Nielsen, der er formand for den selvejende institution Munkebo Bakke i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce