Annonce
Middelfart

Infernal gav den gas i en næsten tom sal ved Byens Bedste

Lina Rafn og de tre andre medlemmer af Infernal sparede ikke på kræfterne, selv om de spillede for en næsten tom sal på Park Hotel lørdag aften. Foto: Jan Bonde
- Vi var meget bevidste om, at koncerten blev livestreamet, og vi derfor spillede for en masse mennesker ude i de små hjem, forklarede Lina Rafn.

Middelfart:  Scenen var sat til en anderledes musikbegivenhed, da Lina Rafn og de tre øvrige medlemmer af Infernal lørdag aften lagde fra land under Byens Bedste med det 35 år gamle Sandra-nummer, Maria Magdalena. På grund af coronarestriktioner var den kæmpemæssige konferencesal nemlig nærmest tom for mennesker. I stedet blev koncerten livestreamet på fyens.dk.

Det fik dog ikke bandet til at skrue ned for ambitionerne. Tværtimod gav Infernal den fuld gas under de fem numre. Og det var der en god grund til,  fortalte Lina Rafn og Paw Lagermann til avisen efter koncerten.

-  Vi var meget bevidste om, inden vi gik ind, at vores optræden kunne opleves af  mange mennesker på skærmene de små hjem. Det er jo i sig selv stærkt motiverende, forklarede Lina Rafn.

Annonce

Som en produktionsøver

Det var første gang, så vidt Lina Ran kunne huske, at Infernal spillede for så begrænset et publikum. Det mindede hende mest om, det man i branchen kalder, en produktionsøver. Altså, der hvor man til sidst sætter lys, lyd og kostumer sammen og spiller numrene igennem i studiet for at være helt sikre på, hvordan det tager sig ud, inden bandet rykker ud på  koncertstederne.

- Der plejer vi også at have 10-20 af vores venner med for at høre deres mening, fortalte Lina Rafn.

Livestreamingen fik orkestret og især Lina Rafn til at ændre adfærd på scenen.

- Vi havde nok valgt nogle lidt vildere numre ved en rigtig koncert med et stort publikum. For jeg bruger altid publikum og får en god energi i samspillet med dem, når jeg for eksempel peger ud på dem og lægger op til, at de skal klappe, råbe eller danse, forklarede Lina Rafn.Vi havde nok valgt nogle lidt vildere numre ved en rigtig koncert med et stort publikum. For jeg bruger altid publikum og får en god energi i samspillet med dem, når jeg for eksempel peger ud på dem og lægger op til, at de skal klappe, råbe eller danse.

Lina RafnHun sammenlignede livestreamingen i Middelfart med optagelsen af en musikvideo, hvor musikere og sangere er helt tæt på skærmen og derfor bruger et anderledes og lidt mere forfinet kropssprog.

- Her kan folk se, hvis jeg har lukkede, drømmende øjne, det er umuligt mange meter væk fra scenen ved en stor koncert, fortalte Line Rafn, der endnu ikke i år har spillet for et større publikum.

Annonce

Den femte koncert i år

Normalt spiller Infernal, der efterhånden har 23 år på bagen, op til 100 jobs om året. Koncerten i lørdags var bandets kun femte i 2020.

- Der er ingen penge i at udgive albums mere, streamingindtægterne kan i bedste fald dække omkostningerne. Vi tjener vores penge ved at optræde, så økonomisk har 2020 været katastrofal for os, fortalte Paw Lagermann, der til gengæld har kunnet glæde sig over mere tid til kæresten og sine to sønner.

Lina Rafn kunne dog beroligende konstatere, at både hende og kollegaen har lidt på kistebunden i hver deres selskab efter så mange år i branchen.

- Til gengæld er det dybt ulykkeligt for de unge kunstnere, som stod på tærsklen til en lang  sæson med festivaler og andre koncertaftaler i 2020, sagde Lina Rafn, der netop i år priser sig lykkelig over ved siden af musikken at have flere og flere tv-opgaver, blandt andet som vært i programmet Far med fjerboa.

- Man bruger et lidt andet kropssprog, når man spiller op til en skærm i stedet for til et stort livepublikum, forklarede Lina Rafn efter koncerten. Foto: Jan Bonde
Lina Rafn og Paw Lagermann i front for Infernal på Park Hotel. Foto: Jan Bonde
Det var ikke til at mærke under de fem numre, at Infernal spillede uden publikum. Foto: Søren Gottwald
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Odense

Politikere beklager uskønt forløb i autisme-byggeri: - Ja, kommunen har fejlet - det er bare ikke godt nok

Annonce