Annonce
Nordfyn

Indvielse: Vandleg og motion i nyt grønt område

Vand har en magnetisk effekt på små børnehænder, og børnene fra Børnehuset Skoven var ikke længe om at sætte gang i legen på den sjove træmodel af klimaprojektet. Foto: Thomas Gregersen
Bogense har fået et nyt aktivt naturtilbud ved den nye Bogense Skovbæk.

Bogense: Når man er i tre-årsalderen, har masser af krudt i det bageste af flyverdragten, solen skinner og en helt ny legeplads venter ude i skoven, så kan det godt være svært at mønstre ret meget tålmodighed overfor lange officielle taler.

Udvalgsformand Anders Thingholm (K) havde da også knapt fået klippet den officielle røde snor over, før en stor flok forårskåde børnehavebørn kastede sig ud i vandpjaskeriet ved Bogense Skovbæk. Her har Nordfyns Kommune netop etableret et aktivt hjørne af Fredskoven, hvor der ud over legeplads til de mindste også findes motions- og balancebaner, en stor hytte og forskellige udendørs motionsredskaber.

- Projektet har sammenhæng med det klimasikringsprojekt, vi indviede sidste sommer, hvor der blev gravet en rende for at aflaste Bybækken i forbindelse med blandt andet skybrud. Her købte kommunen et stort område af skoven og fik den her lille trekant med i handlen, som vi ikke rigtigt vidste, hvad vi skulle bruge til, fortæller Anders Thingholm.

I samråd med blandt andet Børnehuset Skoven og Bogense Motion blev der i formandsgruppen for rekreative områder tænkt nogle tanker om et aktivt grønt samlingssted for alle generationer.

Nordfyns Kommune har skudt godt en million kroner i projektet, mens lokale- og anlægsfonden har støttet med 200.000 kroner.

Annonce
Udvalgsformand Anders Thingholm fik hjælp af Thit fra børnehaven, da den officielle røde snor skulle klippes over. Foto: Thomas Gregersen

Motion i skovbunden

Det kan godt være, at alle de fine ord om klimaforandringer og fremtidige oversvømmelser gik lidt hen over hovedet på børnehavebørnene, men på legepladsen kunne de prøve at hælde vand i en træmodel af klimaprojektet, hvor det overskydende åvand løber over i en anden rende, inden det ender i den samme balje til sidst.

Mens børnene plasker med åvand og tømmer de tunge gule spande på vandbanen, bliver der også svedt en del salte dråber ud på motionsbanen, hvor personlig træner Allan Hansen holder en motionist oppe i tempo.

- Der er ikke noget bedre end motion ude i naturen, og det her er en fed måde at bruge naturen på. Jeg kommer her med mine egne hold, og jeg ved, at Bogense Motion også allerede har hold hernede, fortæller Allan Hansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce