Annonce
Nordfyn

Indvielse: Vandleg og motion i nyt grønt område

Vand har en magnetisk effekt på små børnehænder, og børnene fra Børnehuset Skoven var ikke længe om at sætte gang i legen på den sjove træmodel af klimaprojektet. Foto: Thomas Gregersen
Bogense har fået et nyt aktivt naturtilbud ved den nye Bogense Skovbæk.

Bogense: Når man er i tre-årsalderen, har masser af krudt i det bageste af flyverdragten, solen skinner og en helt ny legeplads venter ude i skoven, så kan det godt være svært at mønstre ret meget tålmodighed overfor lange officielle taler.

Udvalgsformand Anders Thingholm (K) havde da også knapt fået klippet den officielle røde snor over, før en stor flok forårskåde børnehavebørn kastede sig ud i vandpjaskeriet ved Bogense Skovbæk. Her har Nordfyns Kommune netop etableret et aktivt hjørne af Fredskoven, hvor der ud over legeplads til de mindste også findes motions- og balancebaner, en stor hytte og forskellige udendørs motionsredskaber.

- Projektet har sammenhæng med det klimasikringsprojekt, vi indviede sidste sommer, hvor der blev gravet en rende for at aflaste Bybækken i forbindelse med blandt andet skybrud. Her købte kommunen et stort område af skoven og fik den her lille trekant med i handlen, som vi ikke rigtigt vidste, hvad vi skulle bruge til, fortæller Anders Thingholm.

I samråd med blandt andet Børnehuset Skoven og Bogense Motion blev der i formandsgruppen for rekreative områder tænkt nogle tanker om et aktivt grønt samlingssted for alle generationer.

Nordfyns Kommune har skudt godt en million kroner i projektet, mens lokale- og anlægsfonden har støttet med 200.000 kroner.

Annonce
Udvalgsformand Anders Thingholm fik hjælp af Thit fra børnehaven, da den officielle røde snor skulle klippes over. Foto: Thomas Gregersen

Motion i skovbunden

Det kan godt være, at alle de fine ord om klimaforandringer og fremtidige oversvømmelser gik lidt hen over hovedet på børnehavebørnene, men på legepladsen kunne de prøve at hælde vand i en træmodel af klimaprojektet, hvor det overskydende åvand løber over i en anden rende, inden det ender i den samme balje til sidst.

Mens børnene plasker med åvand og tømmer de tunge gule spande på vandbanen, bliver der også svedt en del salte dråber ud på motionsbanen, hvor personlig træner Allan Hansen holder en motionist oppe i tempo.

- Der er ikke noget bedre end motion ude i naturen, og det her er en fed måde at bruge naturen på. Jeg kommer her med mine egne hold, og jeg ved, at Bogense Motion også allerede har hold hernede, fortæller Allan Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce