Annonce
Kerteminde

Indvielse i Kerteminde: Fyns bedste genbrugsplads

En munter henvisning til det nye kundetoilet. Foto: Helle Nordström

Efter modernisering og ombygning for 36 millioner kroner blev genbrugspladsen i Kerteminde lørdag åbnet med en fest. Nu er den indrettet til at holde de næste 30 år, lover direktør Michael Høj-Larsen

Annonce

Men en gratis isvaffel i hånden og anerkendelse i øjnene, inspicerede masser af borgere lørdag formiddag den nye genbrugsplads i Kerteminde - resultatet af en investering på 36 millioner kroner.

- Det er lige før, man skal have et kort med for at finde rundt, bemærkede en.

- Nyd lige den udsigt, bemærkede en anden og pegede ud over Storebælt, golfbanen og Sybergland.

Det må være Fyns bedste udsigt fra en genbrugsplads, og ifølge formand for Kerteminde Forsynings bestyrelse, Sanne Stemann Knudsen (Rad.), er det i hvert fald Fyns bedste genbrugsplads, vi nu har fået.

En af af mange gevinster ved den moderne genbrugsplads er, at man nu kan køre rundt på den store rampe til de forskellige containere, og man nu skal smide affaldet ned i stedet for op.

Det vil sige, man skal stadig smide det lidt op, for myndighederne kræver gelændre i en højde af 1,10 meter, for at ikke nogen skal risikere at falde i.

Genbrug

På genbrugspladsen i Kerteminde var der et hjørne, hvor man kunne stille de brugbare ting, man mente, andre kunne have glæde af, og det var frit at tage, hvad man gerne ville have.Hvordan afdelingen for direkte genbrug skal formes på den nye plads, ved direktør i Kerteminde Forsyning, Michael Høj-Larsen endnu ikke.

- På genbrugspladserne i Munkebo og Langeskov har vi containere stående, hvor folk kan give til en nødhjælpsorganisation. Vi har tilbudt en tilsvarende ordning i Kerteminde, men der er ingen organisationer, der har lyst til at være med. De forklarer, at de allerede har varer nok, fortæller Michael Høj-Larsen.

- Vi har et lokale, der er specielt beregnet til direkte genbrug, men hvordan vi skal gøre det, ved vi endnu ikke. Vi skal jo ikke gå i konkurrence med de eksisterende genbrugsbutikker.

Revydirektør Mads Nørby og især Farshad Kholgi gjorde åbningen ekstra festlig , bl.a. da Farshad Kholgi forsøgte at kommunikere med borgmester Hans Luunbjerg - på indisk. Foto: Helle Nordström
Annonce

Længere åbningstid

Borgmester Hans Luunbjerg glædede sig i sin tale især over, at efter nytår bliver åbningstiderne udvidet betragteligt.

- De begrænsede åbningstider er noget vi er blevet kritiseret for, og det er noget af det, vi bliver målt på af erhvervslivet, sagde han.

- Inden vi kan indføre den udvidede åbningstid skal vi lige have de sidste detaljer på plads, bl.a. en nummerpladeskanner, fortæller direktør i Kerteminde Forsyning, Michael Høj-Larsen.

- Så bliver det sådan, at de, der vil komme uden for normal åbningstid, skal registrere sig med deres nummerplade på vores hjemmeside. Når de har gjort det, vil bommen automatisk gå op, når de kommer kørende.

Kerteminde Forsyning valgte at åbne den nye genbrugsplads nu, selvom de sidste detaljer mangler.

- I Odense lukkede de en plads i syv måneder, medens de byggede om. Det vil vi ikke byde vore kunder, så vi har kun haft lukket i to dage, fortæller Michael Høj-Larsen med stolthed.

- Og vi valgte at lave en lille fest ud af det, fordi vi gerne vil ud med vore budskaber, og det er ikke så let i vore dage. På den her måde får vi opmærksomhed , og så er det samtidig hyggeligt.

Fyns første tromlekomprimator findes på Kertemindes nye genbrugsplads. Foto: Helle Nordström
Annonce

Fremtidssikret

Fire gange i løbet af dagen gav projektleder Bo Hvidkær rundvisning på den nye plads, hvor han bl.a. fortalte om færdselsreglerne på den nye, brede rampe.

Han fortalte også, at fordi den nye plads er beregnet til at kunne holde de næste 30 år, så er der gjort plads til mange flere containere, end der er brug for i dag. Det er en fremtidssikring ud fra en forventning om, at der bliver krav om, at der skal sorteres i endnu flere forskellige emner.

Han udpegede også med en vis stolthed pladsens nye tromlekomprimator - Fyns første.

- Stort brændbart - senge, reoler og den salgs - fylder uforholdsmæssigt meget, fordi der er meget luft. Men den nye tromlekomprimator kan vi få plads til fem-otte gange så meget i containeren, og dermed sparer vi en masse køreture, forklarede Bo Hvidkær.

Der var massiv interesse for at få en gratis vaffel. Foto: Helle Nordström
Annonce

Farvel til skurvognen

Personalet har sagt farvel til den gamle skurvogn, de har haft som kontor, kaffestue m.v. i mange, mange år. Den er nu afløst af en stor kontorbygning, der også rummer bl.a. en skolestue og et kundetoilet.

- Der var jo lidt mere miljø i den skurvogn, som vi selv gjorde rent hver fredag - den var ikke så blankpoleret, griner Alfred Conradsen, der er tillidsmand for de personalet på genbrugspladsen. Det vil sige fire fuldtidsansatte og to i jobtræning, og det antal skal der ikke ændres på indtil videre.

Mads Nørby lagde usædvanligt meget krop til Farshad Kholgis løjer. Foto: Helle Nordström
Den veloplagte Farshad Kholgi bød varmt velkommen til gæsterne ved indvielsen af Kertemindes nye genbrugsplads. Foto: Helle Nordström
Med hver sin saks klippede borgmester Hans Luunbjerg og bestyrelsesformand Sanne Stemann Knudsen i takt den røde silkesnor over, så kunderne - der holdt i kø - kunne komme ind på dne nye rampe. Foto: Helle Nordström
Fire gange i løbet af dagen gav projektleder Bo Hvidkær - manden bag den nye genbrugsplads - rundvisning på pladsen. Foto: Helle Nordström
At prøvesidde en gummeged var især populært blandt de yngste gæster. Foto: Helle Nordström
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce