Annonce
Kerteminde

Indvielse af ny bro i Sybergland

Kerteminde Kommune inviterer til indvielsen af ny adgangsvej, parkeringsplads og bro i Sybergland fredag 11. oktober kl. 15. Foto: Kerteminde Kommune

Kerteminde: Kerteminde Kommune inviterer til indvielsen af ny adgangsvej, parkeringsplads og bro i Sybergland. Indvielsen foregår fredag 11. oktober kl. 15. Adressen er Gedskovvej 50, 5300 Kerteminde. Udvalgsformanden for Miljø, Natur og Teknik, Jesper Hempler, holder tale og klipper den røde snor ved Sybergbroen.

Jeppe Priess Gersbøll fra Johannes Larsen Museet kommer og fortæller om kunstnerne, som har malet i Sybergland. Ivan Beck fra DOF fortæller om det fugleliv, som der er kommet i Sybergland. Musikskolen står for et musikalsk indslag. Kommunen er vært med et lille glas og der vil være lidt lækkert fra Nybro Frugtplantage og Sybergkvæg.

- Da vi satser på at gå en tur rundt om den rekreative del af Sybergsøen (cirka en kilometer) anbefales varmt tøj og praktisk fodtøj, lyder det i pressemeddelelsen.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce