Annonce
Middelfart

Indvielse af anneks: Stor sejr for frivillighed og fællesskab

Borgmester Johannes Lundsfryd klippede snoren ind til de nyrenoverede anneks. Foto: Jan Bonde
To et halvt års frivilligt arbejde ligger bag renoveringen af annekset på Tvillingegården, der onsdag eftermiddag blev indviet i høj solskin. Samlingsstedet for ældre borgere har dermed øgede muligheder for aktiviteter. O
Annonce

Båring Vig: Med et nyt tag til 370.000 kroner og en indvendig totalrenovering kan man med sikkerhed sige, at annekset på Tvillingegården er kommet højt på strå.

To et halvt års frivilligt arbejde af en gruppe mænd, der to gange ugentligt er troppet op for at arbejde med renoveringen af huset, blev onsdag eftermiddag kronet, da borgmester Johannes Lundsfryd kunne klippe den obligatoriske røde snor over og dermed officielt tage bygningen i brug.

Det er midler fra Veluxfonden, der har skaffet stedet et helt nyt stråtag, men det er arbejdet fra de 15 frivillige, der har gjort, at den indvendige del nu er klar til anvendelse.

Derfor blev der også råbt hurra for såvel huset som for de frivillige.

Blandt dem er Erik Lykkegaard, der er kommet på Tvillingegården siden 2016.

- Det er ubetaleligt hyggeligt at komme her og arbejde. Vi har det fantastisk med hinanden, og er man i dårligt humør, når man kommer, så er man i hvert fald i godt humør, når man tager afsted igen, siger Erik Lykkegaard.

Han er tidligere skolelærer, men ellers er det mest håndværkere og landmænd, der har løftet opgaverne omkring renoveringen af annekset.

Og de er ikke bange for, at de med indvielsen bliver arbejdsløse.

- Der er hele tiden noget at se til med gamle bygninger. Vi skal nok finde på noget at lave herude, siger Erik Lykkegaard.

Dermed underbygger han borgmester Johannes Lundsfryds ord om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om.

- Alle undersøger viser, at relationer er noget af det vigtigste for menneskers trivsel. Det stærke fællesskab her på Tvillingegården skaber netop relationer, sagde han.

Gruppen "Gårdmalerne" har allerede sat værker op til udstilling i huset, og flere musikinteresserede på stedet vil gerne bruge lokalet til at øve i.

Der var flot besøgt i det fine vejr, da annekset endelig kunne indvies. Projektet har taget to et halvt år. Blandt andet er der kommet helt nyt stråtag på huset - betalt af Veluxfonden. Foto: Jan Bonde
Intet arrangement på Tvillingegården uden sang. Således også ved indvielsen. Musik har også betalt noget af projektet - nemlig via overskuddet fra de populære Open Air-koncerter. Foto: Jan Bonde
Musik var der også til indvielsen. Foto: Jan Bonde
Erik Gram Andersen er blandt de frivillige, der har arbejdet med at renovere annekset. Han holder meget af at komme på Tvillingegården og hjælpe til. Foto: Jan Bonde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Annonce