Annonce
Middelfart

Indvielse af anneks: Stor sejr for frivillighed og fællesskab

Borgmester Johannes Lundsfryd klippede snoren ind til de nyrenoverede anneks. Foto: Jan Bonde
To et halvt års frivilligt arbejde ligger bag renoveringen af annekset på Tvillingegården, der onsdag eftermiddag blev indviet i høj solskin. Samlingsstedet for ældre borgere har dermed øgede muligheder for aktiviteter. O

Båring Vig: Med et nyt tag til 370.000 kroner og en indvendig totalrenovering kan man med sikkerhed sige, at annekset på Tvillingegården er kommet højt på strå.

To et halvt års frivilligt arbejde af en gruppe mænd, der to gange ugentligt er troppet op for at arbejde med renoveringen af huset, blev onsdag eftermiddag kronet, da borgmester Johannes Lundsfryd kunne klippe den obligatoriske røde snor over og dermed officielt tage bygningen i brug.

Det er midler fra Veluxfonden, der har skaffet stedet et helt nyt stråtag, men det er arbejdet fra de 15 frivillige, der har gjort, at den indvendige del nu er klar til anvendelse.

Derfor blev der også råbt hurra for såvel huset som for de frivillige.

Blandt dem er Erik Lykkegaard, der er kommet på Tvillingegården siden 2016.

- Det er ubetaleligt hyggeligt at komme her og arbejde. Vi har det fantastisk med hinanden, og er man i dårligt humør, når man kommer, så er man i hvert fald i godt humør, når man tager afsted igen, siger Erik Lykkegaard.

Han er tidligere skolelærer, men ellers er det mest håndværkere og landmænd, der har løftet opgaverne omkring renoveringen af annekset.

Og de er ikke bange for, at de med indvielsen bliver arbejdsløse.

- Der er hele tiden noget at se til med gamle bygninger. Vi skal nok finde på noget at lave herude, siger Erik Lykkegaard.

Dermed underbygger han borgmester Johannes Lundsfryds ord om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om.

- Alle undersøger viser, at relationer er noget af det vigtigste for menneskers trivsel. Det stærke fællesskab her på Tvillingegården skaber netop relationer, sagde han.

Gruppen "Gårdmalerne" har allerede sat værker op til udstilling i huset, og flere musikinteresserede på stedet vil gerne bruge lokalet til at øve i.

Annonce
Der var flot besøgt i det fine vejr, da annekset endelig kunne indvies. Projektet har taget to et halvt år. Blandt andet er der kommet helt nyt stråtag på huset - betalt af Veluxfonden. Foto: Jan Bonde
Intet arrangement på Tvillingegården uden sang. Således også ved indvielsen. Musik har også betalt noget af projektet - nemlig via overskuddet fra de populære Open Air-koncerter. Foto: Jan Bonde
Musik var der også til indvielsen. Foto: Jan Bonde
Erik Gram Andersen er blandt de frivillige, der har arbejdet med at renovere annekset. Han holder meget af at komme på Tvillingegården og hjælpe til. Foto: Jan Bonde
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce