Annonce
Fyn

Industrityve taget på fersk gerning: Opmærksomme borgere tippede politiet

To tyve, som var i færd med at begå indbrud på en større industrivirksomhed lørdag aften, nåede ikke langt i deres foretagende og blev anholdt af politiets hundepatrulje. Foto: Kim Haugaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
To tyveknægte forsøgte lørdag aften at proppe bil og trailer med materialer fra en større industrivirksomhed på Midtfyn. Det fik de ikke fred til, og politiets hundepatrulje kunne løbe dem op, i det de forsøgte at flygte til fods.

De troede måske, at Hr. og Fru Jensen sad og så håndboldkamp lørdag aften, da Danmark tabte til det islandske landshold. Men to midtfynske tyve på henholdsvis 36 og 31 år måtte sande, at håndboldbraget ikke var alles beskæftigelse, da opmærksomme borgere i nabolaget havde tippet politiet, at der foregik noget lusket på en større industrivirksomhed i Sdr. Højrup ved Ringe på Midtfyn.

Klokken lidt i halv otte blev industrityvene overrasket af politiet i det, de var i gang med at stjæle kostbare materialer fra industrivirksomheden, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Lars Thede:

- Dem er vi heldige nok til at hapse. Det vil sige, de tager flugten til fods, men vi har en hundepatrulje, der løber dem op.

Lars Thede fortæller, at de to mænd er kørt ind på området med en bil og en trailer.

De to mænd, der nu er i politiet varetægt, er ikke helt ukendte for politiet, lyder det yderligere fra vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce