Aarup: Et kulturelt fyrtårn.
Sådan beskriver Kulturhuset Industrien sig selv, og med flere arrangementer end dage i kalenderen, er der måske noget om det.
Industrien er hjemsted for flere lokale foreninger. Den største af dem er Musik På Industrien, der har ambitioner om at gøre Industrien til det bedste spillested på Højfyn.
- Vi har store ambitioner, og jeg synes, vi er godt på vej. Der er en rigtig god atmosfære til koncerterne. Og så har publikum respekt for musikken, de snakker ikke helt vildt under koncerterne, som andre har problemer med, siger Henry Petersen, der er formand og medbooker for Musik På Industrien.
Musik På Industrien arrangerer i omegnen af 20 koncerter årligt med alt fra country-, rock-, jazz- og folkemusikere fra både ind- og udland.
Og når Henry Petersen og resten af foreningen har held med at booke de helt rigtige kunstnere, kommer publikum ikke bare fra resten af Danmark, men også fra det store udland.
- Der var for eksempel et japansk ægtepar, der var rejst fra Tokyo til Aarup for at opleve en Savage Rose-koncert for nogle år siden, siger Henry Petersen.
Efterårets koncerter i Kulturhuset Industrien
Lørdag 21.9: Grarup Allstars (RåstofKoncert)
Lørdag 28.9: Thorbjørn Risager & The Black Tornado
Lørdag 5.10: SCRUM (RåstofKoncert)
Fredag 25.10: DERUDA'
Lørdag 26.10: Big Daddy Wilson
Lørdag 2.11: Sylverster Larsen Band & De Lyse Timer (RåstofKoncert)
Lørdag 9.11: Patrick Dorgan
Torsdag 14.11: Sing Sing Sing - Kind Of Christmas
Fredag 22.11: Julefrokostkoncert - Peter & De Andre Kopier
Lørdag 30.11: HUSH med Aske Jacoby
Ukendt musik med god kvalitet
En del af koncerterne bliver stemplet som RåstofKoncerter. Råstof er et koncept, hvor Musik På Industrien udvælger nogle mindre kendte kunstnere, men hvor foreningen samtidig står inde for, at kvaliteten er i top.
I løbet af efteråret spiller Grarup Allstars, hollandske SCRUM og Sylvester Larsen Band & De Lyse Timer alle en RåstofKoncert på Industrien.
- Råstof er vores up-coming kunstnere. Det kan godt være personer, der har succes i andre sammenhænge, men som ikke er kendte sammen. Vores krav er, at musikken ikke må være kendt af den brede danske befolkning, siger Henry Petersen, hvis mål med Råstof-konceptet er at vise, at der også findes ukendt musik af god kvalitet.
Henry Petersen arrangerede sin første koncert, da han som 16-årig var med til at få danmarksmestrene i pigtrådsmusik til at spille koncert på et fritidscenter i hans hjemby Hals i Nordjylland.
En forening af frivillige
Musik På Industrien drives udelukkende af frivillige kræfter som Henry Petersen, der alle brænder for at give en hjælpende hånd.
I skrivende stund har foreningen omkring 40 frivillige, så de er ikke aktivt ude for at hyre folk ind.
- Det er fantastisk, at vi er så mange frivillige. Selvom vi ikke umiddelbart har brug for flere, vil vi jo heller ikke skræmme folk væk. Vi ved jo aldrig, hvornår vi får brug for nogle ekstra hænder. Så det handler jo om at finde ud af, hvor eventuelt nye folk kan og vil hjælpe, siger Henry Petersen.
- Vi har folk til at stå i baren, gøre klar til koncerterne, lave mad til kunstnerne og flere andre ting, siger han og tilføjer:
- Og hvis kunstnerne ikke selv har lys- og lydfolk, kan vi også hjælpe med det.