Annonce
Odense

Indtil mandag morgen: Weekend med vejspærring og støjgener i centrum af Odense

Bilister, der skal til Nørregade, må i weekenden køre ad Jernbanegade og Slotsgade, for Nørregade bliver spærret ved Østre Stationsvej. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Fra fredag aften og frem til mandag morgen bliver Nørregade lukket for ind- og udkørsel ved Østre Stationsvej. Det sker for at give plads til vejarbejde i forbindelse med Odense Letbane.

Odense: I godt en uge har det ikke været muligt for bilister at svinge til venstre ad Nørregade fra Østre Stationsvej på grund af letbanearbejdet ved banegården. Og i den kommende weekend bliver Nørregade helt spærret ved Østre Stationsvej, oplyser Odense Letbane.

Nørregade bliver spærret fredag klokken 20, og vejspærringen varer indtil mandag 27. maj klokken 5.00.

Spærringen gælder både ind- og udkørsel fra Nørregade, og betyder derfor, at bilister, som skal til og fra Nørregade, må køre via Jernbanegade og Slotsgade. For at komme frem til Jernbanegade skal bilisterne i weekenden køre foran Odense Banegård Center, ligesom busserne gør for tiden.

Adamsgade - det er vejen rundt om Odense Banegård Center - ensrettes til gengæld i weekenden i østlig retning, det vil sige mod Thomas B. Thriges Gade.

Annonce
Fredag klokken 20 spærres ind- og udkørslen ved Nørregade/Østre Stationsvej. Vejspærringen varer til mandag morgen. Kort: Odense Letbane.

Odense Letbane oplyser, at naboer og andre i området vil kunne opleve støjgener i forbindelse med weekendens arbejde, når entreprenøren går i gang med at bygge nye vejbaner, der passer til letbanens forløb.

Arbejdet vil især kunne høres, når der skal fjernes asfalt fredag aften og natten til lørdag. Asfalt-fjerningen forventes at være færdig cirka klokken et natten til lørdag.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce