Annonce
Faaborg-Midtfyn

Indtager større byer: Faaborg Skitsehandel har vokseværk

Skitsehandlen i Faaborg er nu aktuel med små udstillinger af danske kunstneres skitser hos Helmer Design og Antik i Odense, Litteraturhuset i Svendborg og et nyt galleri for skitser i København.

Faaborg: Skitsehandlen i Faaborg har kun eksisteret i to år, men stigende interesse for kunstnernes skitser har fået den lille niche-kunsthandel til at indgå samarbejde med butikker og udstillingssteder i større byer. - Vi mærker en stærkt stigende interesse for kunstværker, der giver indblik i den kreative proces. Folk er tydeligvis interesseret i den umiddelbarhed og spontanitet, som ligger i skitserne, fortæller kunsthistoriker og ph.d. Theis Vallø Madsen i en pressemeddelelse.

Han står bag Skitsehandlen, som har specialiseret sig i at samle, indramme og sælge kunstnernes skitser fra 1800-tallet og frem til i dag.

I Odense bliver et lille udvalg af Skitsehandlens værker vist i Helmer Design og Antik, som sælger klassisk dansk design fra 1930-1970 af bl.a. Wegner, Børge Mogensen og Finn Juhl. Pt. er det udstillingen "Fem studier af P.C. Skovgaard". I Svendborg bliver et udvalg af skitser - pt. bl.a. af Wilhelm Bendz, Johan Rohde og Henry Heerup - udstillet blandt et nøje udvalgt sortiment af bøger i Litteraturhus Svendborg. I København har Skitsehandlen indgået samarbejde med Skitse på Nørrebro i København, et nyt galleri dedikeret til skitser ligesom Skitsehandlen, men med særligt fokus på den nyeste samtidskunst. Pt. udstilles skitser af Constantin Hansen.

Skitsehandlen fik for nylig tildelt 80.000 kr. fra Øernes Kunstfond til udstillinger i 2020. Pengene skal bruges til fire udstillinger med otte, yngre kunstnere, pressedækning og små film om den kunstneriske arbejdsproces.

Annonce
Bag Skitsehandlen står kunsthistoriker og ph.d. Theis Vallø Madsen. Han har tidligere arbejdet som forsker på Aarhus Universitet, Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg, Syddansk Universitet og Faaborg Museum. Foto: Jørn Ungstrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce