Annonce
Faaborg-Midtfyn

Indtager større byer: Faaborg Skitsehandel har vokseværk

Skitsehandlen i Faaborg er nu aktuel med små udstillinger af danske kunstneres skitser hos Helmer Design og Antik i Odense, Litteraturhuset i Svendborg og et nyt galleri for skitser i København.
Annonce

Faaborg: Skitsehandlen i Faaborg har kun eksisteret i to år, men stigende interesse for kunstnernes skitser har fået den lille niche-kunsthandel til at indgå samarbejde med butikker og udstillingssteder i større byer. - Vi mærker en stærkt stigende interesse for kunstværker, der giver indblik i den kreative proces. Folk er tydeligvis interesseret i den umiddelbarhed og spontanitet, som ligger i skitserne, fortæller kunsthistoriker og ph.d. Theis Vallø Madsen i en pressemeddelelse.

Han står bag Skitsehandlen, som har specialiseret sig i at samle, indramme og sælge kunstnernes skitser fra 1800-tallet og frem til i dag.

I Odense bliver et lille udvalg af Skitsehandlens værker vist i Helmer Design og Antik, som sælger klassisk dansk design fra 1930-1970 af bl.a. Wegner, Børge Mogensen og Finn Juhl. Pt. er det udstillingen "Fem studier af P.C. Skovgaard". I Svendborg bliver et udvalg af skitser - pt. bl.a. af Wilhelm Bendz, Johan Rohde og Henry Heerup - udstillet blandt et nøje udvalgt sortiment af bøger i Litteraturhus Svendborg. I København har Skitsehandlen indgået samarbejde med Skitse på Nørrebro i København, et nyt galleri dedikeret til skitser ligesom Skitsehandlen, men med særligt fokus på den nyeste samtidskunst. Pt. udstilles skitser af Constantin Hansen.

Skitsehandlen fik for nylig tildelt 80.000 kr. fra Øernes Kunstfond til udstillinger i 2020. Pengene skal bruges til fire udstillinger med otte, yngre kunstnere, pressedækning og små film om den kunstneriske arbejdsproces.

Bag Skitsehandlen står kunsthistoriker og ph.d. Theis Vallø Madsen. Han har tidligere arbejdet som forsker på Aarhus Universitet, Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg, Syddansk Universitet og Faaborg Museum. Foto: Jørn Ungstrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce