Annonce
Kerteminde

Indstillet til Bland dig Prisen: Min Købmand i Mesinge er mere end blot en købmand

Bodil Osther til højre på billedet med sine to medarbejdere Jytte og Charlotte. Foto: Jakob Ebbekær Andersen
I 23 år har Bodil Osther og hendes mand Carsten drevet købmand i Mesinge. Nu er de indstillet til Fyens Stiftstidendes Bland Dig Prisen for deres store arbejde i lokalsamfundet. Købmanden er nemlig meget mere end et sted, hvor man handler.

Mesinge: Ejeren af Min Købmand i Mesinge, Bodil Osther, er blevet indstillet til Bland Dig Prisen, der uddeles den 7. september til Folkemødet. Indstillingen skyldes Bodils gå-på-mod og lyst til at være en del af lokalsamfundet. Lysten har resulteret i et bibliotek på første sal, flygtninge på lønningslisten og sponsorater til de lokale foreninger. Hovedpersonen selv er overrasket over indstillingen, men er glad for, at de lokale sætter pris på hendes indsats.

- Jeg vidste ikke, at prisen fandtes, men det er dejligt, at nogen synes, vi gør noget for området. For eksempel da vi var til havnefest forleden, kommer mange over og giver en et kram og værdsætter ens arbejde, siger Bodil Osther.

Prisen uddeles til en eller flere personer, som har ydet en særlig indsats, der gavner fællesskabet i det lokale. En indsats, som ligger naturligt til Bodil at yde.

- Det har altid ligget til mig at være engageret og ikke sige nej. Så må vi prøve det og se, hvordan det går. Vi sponsorerer både til legeparken, fodbold, håndbold og gymnastikforeningen.

Pludselig ringer telefonen. En lokal vil gerne have sponsoreret en gavekurv til et ridestævne.

- Det gør vi bare, svarer Bodil prompte. For hende er det ikke noget problem.

- Jeg behøver ikke at skulle tjene penge på alt. Vi er her også lidt for hyggens skyld.

SÅDAN INDSTILLER DU

Fyens Stiftstidende hylder med Bland dig Prisen værdien af lokalt at blande sig på Fyn. Prisen på 25.000 kroner går til en person eller en gruppe, der har taget originale initiativer, der har gavnet fællesskabet lokalt og måske endda regionalt. Prisen skal også bruges på formål, der styrker fællesskabet. Du kan indstille din kandidat ved at sende en mail til blanddig@fyens.dk frem til 23. august. Skriv navnet på den person eller gruppe af personer, du gerne vil indstille og begrund, hvorfor vedkommende skal have prisen. Skriv også dit eget navn og telefonnummer. Alle indstillede til prisen, begrundelsen for det og navnet på den, som har indstillet, offentliggøres på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. Bland dig Prisen uddeles for syvende gang ved Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense lørdag 7. september 2019. Du kan følge med i indstillingerne til prisen ved at følge Bland dig Prisen på Facebook.

Et selvkørende bibliotek på første sal

Når man handler hos Bodil, kan man snuppe en bog med hjem. På første sal er der et lille bibliotek, hvor kunderne kan aflevere deres bøger, så andre kan få glæde af dem. Ligeledes må man tage dem med hjem, man finder spændende.

- Folk må tage de bøger, de vil. Så kan de aflevere dem tilbage, når de har læst dem eller beholde dem. Det er op til dem selv. Der er ingen låneordning, så biblioteket styrer egentlig bare sig selv med hjælp fra frivillige.

Idéen til biblioteket opstod, da en bekendt spurgte, om Bodil og Carsten ikke ville have nogle aflagte bøger. Så fik de en reolfuld, og i dag er biblioteket drevet af dem, der vil bidrage.

På første sal findes også borde med duge, hvor der kan holdes forsamlinger, møder og andre arrangementer.

- Jeg tror, vi har holdt fem generalforsamlinger heroppe i løbet af foråret. De hvide duge er egentlig lidt for pæne til at være her, men jeg fik dem gratis, forklarer Bodil Osther.

Annonce

Flygtninge på lønningslisten

Skulle der være brug for ekspertise i butikken, kan man få hjælp af flygtninge. Bodil har to medarbejdere fra Syrien, som arbejder henholdsvis 12 og 20 timer om ugen.

- Det handler om at gøre noget for andre. Hvis der var krig i Danmark, ville jeg også sætte pris på hjælp. Flygtninge kan godt opføre sig ordentligt, og det er gode medarbejdere, der er meget taknemmelige.

I Bodils butik får alle ansvar - også selvom man ikke arbejder meget eller er voksen, og når man fylder 18 år, må man blive i butikken.

- Mine ansatte har et ansvarsområde, og når de bliver 18, får de lov til at få en lukkevagt om ugen. Det giver dem meget, når de søger nye græsgange.

Der er 25.000 kroner til vinderen af Bland Dig Prisen, og hvis Bodil vinder, skal pengene også bruges i lokalområdet. Men først skal de ansatte forkæles lidt.

- Alle mine ansatte skal have nye sko, for de har simpelthen løbet så stærkt her henover sommeren", uddyber Bodil med et grin.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce