Annonce
Nordfyn

Indsigt: - Politik viser vores vision for børn og unge

- Det er sådan, vi ser fremtiden for børn og unge på Nordfyn, siger Anja Lund (V), formand for Børne- og Ungeudvalget. Foto: Nordfyns Kommune
Arbejdet med og for børn og unge på Nordfyn skal leve op til visionerne i Børne- og Ungepolitikken, forklarer udvalgsformand.
Annonce

Nordfyn: Anja Lund (V) er formand for Børne- og Ungeudvalget i Nordfyns Kommune og forklarer her, hvordan den nye børne- og ungepolitik skal bruges:

- Hvorfor er det nødvendigt med en nedskrevet børne- og ungepolitik. Meget af det, der står, er vel selvfølgeligt og oplagt?

- Det er den overordnede politik for vores vision på hele børne- og ungeområdet. Alle de strategier, vi laver, skal leve op til politikken. Derfor er politikken med til at skabe retning og helhed i den indsats, der bliver gjort på området.

- Det er også en politik, hvor vores medarbejdere kan se hvilke værdier, vi har på børne- og ungeområdet. Og det samme kan borgerne.

- Når politikken er vedtaget, får vi også lavet nogle plakater som symbol på, hvad vi gerne vil. De skal hænge ude på institutionerne, og derudover bliver der lavet en pixi-udgave, som en skole for eksempel kan give til forældre og medarbejdere.

- Hvis en medarbejder ikke mener, at han eller hun har mulighed for at leve op til ordene i politikken, hvad gør man så?

- Så håber jeg, de snakker med deres leder. Der bliver jo lavet handleplaner om, hvordan medarbejderne skal arbejde ud fra politikken.

- Men hvad nu hvis ressourcerne ikke er der til at opfylde handleplanerne?

- Ressourcerne skulle gerne hænge sammen med den børne- og ungepolitik, vi gerne vil føre, og så er det jo også en ledelsesopgave at få det ud til medarbejderne.

Annonce

God trivsel

- Hvis forældre ikke synes, at den behandling og de tilbud, deres barn får, lever op til det, der står i børne- og ungepolitikken. Hvad kan de så bruge politikken til?

- Det skal gerne hænge sammen, og ellers skal man jo både som forældre og medarbejdere gå til lederen på området, hvis man ikke føler det. Politikken er lavet for at fortælle, at det er sådan, vi gerne vil have, at vores børn og unge vokser op i Nordfyns Kommune.

- Kan man som medarbejder, forældre og barn bruge politikken til at holde kommunen op på, om, man mener, kommunen lever op til ordene i politikken?

- Ja, hvis der er noget at sige, kan de altid henvende sig. Så det kan man godt sige. Når vi som politikere laver sådan en politik, er det fordi, det er sådan, vi gerne vil have, vores børn og unge får det. Det er sådan, vi ser fremtiden for vores børn og unge. Politikken er jo lavet i samarbejde med medarbejdere, ledere og borgere, og når den er vedtaget, skal der laves handleplaner på de enkelte institutioner.

- Hvordan adskiller den nye børne- ungepolitik sig fra den, I har i forvejen?

- Den går lidt mere i dybden. Og noget af det, der har været vigtigt at få med, er trivslen. At børn og unge skal have en god trivsel for at kunne få et godt liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce