Annonce
Odense

Indsatsleder ved dødsulykke på Bogensevej med to dræbte: - Få nu de vinterdæk på

Bjarne Puggard (i midten) ser år efter år, at der i starten af vinteren sker uheld og ulykker, fordi det glatte føre kommer bag på bilisterne. Foto: Rune H. Blichfeldt
Alt tyder på, at det glatte føre er skyld i, at et søskendepar på 85 og 82 år lørdag formiddag mistede livet i en ulykke på Bogensevej, oplyser Bjarne Puggaard, Fyns Politis indsatsleder på stedet. Begge implicerede biler havde sommerdæk på.
Annonce

- Da vi ankom herude var vejen glat som et spejl. Det kan jeg godt sige, og vores vurdering er indtil videre, at det glatte føre er årsagen til ulykken.

Ordene er Bjarne Puggaards. Han er den indsatsleder fra Fyns Politi, som lørdag formiddag måtte rykke ud til en tragisk dødsulykke på Bogensevej tæt ved kommunegrænsen til Nordfyn, men på Odense-siden.

Her omkom to personer, der kom kørende i en mørk Suzuki i retning væk fra Odense. Bilen endte pludselig i en frontal kollision med en modkørende. Kvinden i den anden bil, en mørk Opel, slap med lettere skader.

- De to dræbte er et søskendepar. Manden, der førte bilen, er 85 år, kvinden er 82 år. Begge var afgået ved døden, da lægen cirka samtidig med politiet ankom til ulykkesstedet. Kvinden, der kørte i den anden bil, er 68 år, oplyser Bjarne Puggaard.

Manden på 85 år og kvinden på 82 år, der begge mistede livet i ulykken, var søskende og kørte i denne bil, oplyser indsatsleder Bjarne Puggaard. Foto: Rune H. Blichfeldt
Annonce

Farlige glatte pletter

Ifølge indsatslederen er netop denne tid med nogle af årets første frostkolde morgener farlige, fordi der kan være glattere end mange måske lige tror, og fordi en del biler endnu ikke har fået sat vinterdæk på.

Ulykken på Bogensevej var lørdag formiddag ikke den eneste episode i trafikken på Fyn, hvor glat føre menes at have spillet en rolle. Også på Svendborgvejen kørte en bil galt og endte på taget på grund af, at vejbanen var glat.

Begge de to biler fra ulykken på Bogensevej havde sommerdæk på, oplyser Bjarne Puggaard.

- Jeg kan ikke gentage budskabet ofte nok: Få nu de vinterdæk sat på, siger indsatslederen.

Han advarer om, at selv om vejen måske slet ikke opleves glat, så kan det pludselig ændre sig. For eksempel hvis der er skyggeområder, som der er på det sted på Bogensevej, hvor ulykken lørdag indtraf.

- Så kan det være rigtig glat, fordi solen ikke har stået på, som den har andre steder, siger Bjarne Puggaard.

Han mener, at netop det kan være sket.

- Vi tror foreløbig, at bilen, de omkomne sad i, kom ud af kurs, fordi det var glat. Der er ikke noget, der tyder på for høj fart.

Politiets teknikere var i løbet af lørdag formiddag i gang med at undersøge ulykken nærmere. Det arbejde kommer der en rapport ud af, som kaster nærmere lys over omstændighederne ved ulykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce