Annonce
Assens

Indsatsleder om naboaktion: - Hvis man er ved at brænde inde, er selv et minut lang tid at vente

Ifølge Beredskab Fyn var det en usædvanlig redningsaktion, der fandt sted uden for dette hus i Aarup onsdag aften. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Ifølge Fyns Politi og Beredskab Fyn var det både en sjælden og modig redningsaktion, naboerne i Aarup stod bag, da Nicolai Himmelstrup og hans treårige datter måtte springe ud ad vinduet under en kraftig brand i opgangen til deres lejlighed.
Annonce

Onsdag klokken 18.05 fik Fyns Politi en anmeldelse om en brand i en etageejendom på Stationsvej i Aarup.

Før brandfolk og patrulje nåede frem til stedet, havde branden dog allerede udviklet sig så voldsomt, at to beboere, Nicolai Himmelstrup og hans treårige datter, havde set sig nødsaget til at springe ud ad vinduet i deres lejlighed på anden sal.

Her var de blevet hjulpet af en række naboer, som havde bredt puder ud på jorden og grebet både faderen og datteren i et udstrakt tæppe, som de holdt hen over puderne.

Per Johannesen, som er indsatsleder ved Beredskab Fyn, fortæller, at han aldrig har oplevet en lignende situation. Han roser de involverede for at handle hurtigt, men havde også gerne set, at beredskabet, der var fem minutter om at dukke op, selv havde kunnet nå at tage hånd om situationen.

- Som udfaldet af brandforløbet var, havde det måske været optimalt at vente på brandvæsnet. Men hvis man føler, man er ved at brænde inde, er selv et minut jo lang tid at skulle vente, siger Per Johannesen, der derfor godt forstår Nicolai Himmelstrups beslutning.

Annonce

Et minut kan være lang tid

Fyns Politi fortæller, at det i løbet af torsdagen har været på stedet for at efterforske branden, og at arbejdet fortsætter fredag. Torsdag har det dog endnu ikke været muligt at sige mere om, hvordan branden kan være opstået, forklarer efterforskningsleder Claus Andkjær.

- Når politiet efterforsker et brandsted, holder vi alle hypoteser åbne, siger han.

Han påpeger samtidig, at det kan have været naboernes fortjeneste, at faderen og datteren nåede at slippe helskindet ud af branden.

- Man skal selvfølgelig altid tænke på sin egen sikkerhed, og særligt ved sådan nogle bygningsbrande, men det er flot, at man hjælper hinanden. Det, de har gjort ude på stedet, kan have haft en betydning for, hvordan udfaldet blev, siger Claus Andkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce