Annonce
Assens

Indsats koordineret med hjemmeplejen

Rengøringsfrekvensen er blevet eller bliver sat op hos de borgere i Assens Kommune, som har behov for hjemmehjælp. Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix

Sagsbehandlerne i Myndighed Sundhed i Assens Kommune har været i tæt dialog med kollegaerne i hjemmeplejen i arbejdet med at revisitere 1400 borgere.

Det er nemlig hjemmeplejens ansatte, der skal føre kvalitetsstandarden, hvor der nu igen tilbydes rengøring hver tredje uge - og ikke hver femte - og gulvvask, ud i livet.

- Vi samarbejder tæt med hjemmeplejen, for den kan ikke altid følge med, hvis vi sætter 20 med rengøring på på én dag. De skal nå at planlægge det om ude i hjemmeplejen. Derfor har vi hele tiden kontakt med dem, om de vil have revisiteringerne drypvis, om de vil sætte tid af til det på en dag, eller hvordan de nu gør det, fortæller Signe Plats, der er leder af Myndighed Sundhed i Assens Kommune.

Hun forklarer videre, at når sagsbehandlerne har revisiteret en sag, og der er ændringer i hjælpen, så gælder det fra dagen efter.

- Der bliver straks givet besked til planlæggeren, der vil kontakte borgeren og aftale, hvornår hjemmeplejen vil komme og gøre rent og vaske gulv. Det vil hjemmeplejen med det samme sætte i værk.

- Så de, der har fået ændringer, burde have fået gjort rent nu?

- Ja, det er kun, hvis det er inden for de seneste to uger, det er blevet lavet om, at de måske ikke har fået gjort rent endnu, men de vil have fået besked om, hvornår hjemmeplejen kommer næste gang.

- Det planlægges med det samme, men de kan jo ikke vaske gulv hos alle borgere hver mandag. De er nødt til at have det delt ud over ugen, så det passer ind i deres arbejde. Det er også et puslespil at få det til at gå op, så det passer ind i hjemmeplejens arbejdsgange og i borgerens hverdag. Det er i gang, siger Signe Plats.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce