Annonce
Indland

Indsamlingsfup: Ingen spor af Foreningen for Kræftramte Børn

Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ifølge naboer og udlejer ikke brugt de lokaler i en bygning i Odense Syd, der er angivet som foreningens adresse. Foto: Louise Koustrup.

Foreningen for Kræftramte Børn har ifølge en TV2-dokumentar fusket med indsamlingspenge. Vi har besøgt foreningens adresse i Odense, og her er der ingen, der har set noget til foreningen.

- Jeg har aldrig set dem (Foreningen for Kræftramte Børn (FDBK) red.) her.

Sådan siger Kim Rise, der i et år har haft kontor på samme etage som FDBK i en kontorbygning på Svendborgvej i det sydlige Odense.

TV2's Operation X mener torsdag at have afsløret, hvordan FDBK har begået omfattende fusk med penge, foreningen har fået doneret til kræftramte børn.

FDBK har adresse i kontorbygningen i Odense S, men ingen af de seks personer, som har kontor på samme etage som FDBK, og som fyens.dk har talt med torsdag formiddag, har set noget til foreningen.

Kim Rise har som den eneste villet stå frem med navn, og han har som sagt aldrig set nogen gå ud eller ind ad døren ind til FDBK's kontor.

- Der har før stået stabler af breve og pakker op ad døren. Og de blev da også fjernet på et tidspunkt. Af hvem ved jeg ikke. Men jeg har aldrig set nogen være nede på deres kontor, siger han.

I det kontorlokale, hvor FDBK skulle administrere donationer til kræftramte børn, er der altså ikke andet spor af foreningen end et navn på en aflåst dør.

Annonce

Udlejer: - Atypisk ikke at bruge kontor

I bygningen på Svendborgvej har flere virksomheder kontor dør om dør. Kontorlokalernes udlejer Henrik Oxe, som Fyens.dk fanger på en telefon, fortæller, at han ikke har indtryk af, at FDBK bruger kontoret på bygningens tredje sal.

- De kommer der ikke, men der kommer meget post til dem. Det meste er returpost, siger han og fortæller, at han kun har været i kontakt med FDBK gennem en infomail - altså en mailadresse, der ikke er knyttet til en bestemt person.

Han kan derfor ikke være sikker på, hvem personen, han har korresponderet med, er, selvom han tror, det er FDBK's formand, Mikkel Olsen.

Henrik Oxe fortæller også, at han tidligere er blevet kontaktet af politiet, som i forbindelse med den nuværende efterforskning af foreningen, ville have informationer om FDBK's lejemål. Han fortæller også, at foreningen betaler husleje til tiden, men han synes, det virker sært at have et kontorlokale, som man ikke benytter.

- Mange iværksættere er meget ude ved kunder, men det er atypisk at have et kontor og slet ikke bruge det, lyder det fra Henrik Oxe.

Formand er tavs

Formanden for FDBK hedder Mikkel Olsen. Fyens Stiftstidende har tilbage i 2010 skrevet om Mikkel Olsen, også i forbindelse med en svindelsag.

Mikkel Olsen har stiftet Foreningen for Handicappede Børn, og derudover er han key account manager i Pad Nordic, der forhandler og distribuerer forskelligt arbejdsudstyr som handsker, høreværn og støvmasker. Fyens.dk opsøgte torsdag firmaets adresse på Østerbro i Odense.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Mikkel Olsen, og han har heller besvaret den mail, Fyens.dk har sendt ham.

Dokumentaren "Kræftbørn misbrugt til indsamlingsfup" kan ses torsdag 15. juni klokken 20.00 på TV2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce