Annonce
Indland

Indsamlingsfup: Ingen spor af Foreningen for Kræftramte Børn

Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ifølge naboer og udlejer ikke brugt de lokaler i en bygning i Odense Syd, der er angivet som foreningens adresse. Foto: Louise Koustrup.

Foreningen for Kræftramte Børn har ifølge en TV2-dokumentar fusket med indsamlingspenge. Vi har besøgt foreningens adresse i Odense, og her er der ingen, der har set noget til foreningen.

- Jeg har aldrig set dem (Foreningen for Kræftramte Børn (FDBK) red.) her.

Sådan siger Kim Rise, der i et år har haft kontor på samme etage som FDBK i en kontorbygning på Svendborgvej i det sydlige Odense.

TV2's Operation X mener torsdag at have afsløret, hvordan FDBK har begået omfattende fusk med penge, foreningen har fået doneret til kræftramte børn.

FDBK har adresse i kontorbygningen i Odense S, men ingen af de seks personer, som har kontor på samme etage som FDBK, og som fyens.dk har talt med torsdag formiddag, har set noget til foreningen.

Kim Rise har som den eneste villet stå frem med navn, og han har som sagt aldrig set nogen gå ud eller ind ad døren ind til FDBK's kontor.

- Der har før stået stabler af breve og pakker op ad døren. Og de blev da også fjernet på et tidspunkt. Af hvem ved jeg ikke. Men jeg har aldrig set nogen være nede på deres kontor, siger han.

I det kontorlokale, hvor FDBK skulle administrere donationer til kræftramte børn, er der altså ikke andet spor af foreningen end et navn på en aflåst dør.

Annonce

Udlejer: - Atypisk ikke at bruge kontor

I bygningen på Svendborgvej har flere virksomheder kontor dør om dør. Kontorlokalernes udlejer Henrik Oxe, som Fyens.dk fanger på en telefon, fortæller, at han ikke har indtryk af, at FDBK bruger kontoret på bygningens tredje sal.

- De kommer der ikke, men der kommer meget post til dem. Det meste er returpost, siger han og fortæller, at han kun har været i kontakt med FDBK gennem en infomail - altså en mailadresse, der ikke er knyttet til en bestemt person.

Han kan derfor ikke være sikker på, hvem personen, han har korresponderet med, er, selvom han tror, det er FDBK's formand, Mikkel Olsen.

Henrik Oxe fortæller også, at han tidligere er blevet kontaktet af politiet, som i forbindelse med den nuværende efterforskning af foreningen, ville have informationer om FDBK's lejemål. Han fortæller også, at foreningen betaler husleje til tiden, men han synes, det virker sært at have et kontorlokale, som man ikke benytter.

- Mange iværksættere er meget ude ved kunder, men det er atypisk at have et kontor og slet ikke bruge det, lyder det fra Henrik Oxe.

Formand er tavs

Formanden for FDBK hedder Mikkel Olsen. Fyens Stiftstidende har tilbage i 2010 skrevet om Mikkel Olsen, også i forbindelse med en svindelsag.

Mikkel Olsen har stiftet Foreningen for Handicappede Børn, og derudover er han key account manager i Pad Nordic, der forhandler og distribuerer forskelligt arbejdsudstyr som handsker, høreværn og støvmasker. Fyens.dk opsøgte torsdag firmaets adresse på Østerbro i Odense.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Mikkel Olsen, og han har heller besvaret den mail, Fyens.dk har sendt ham.

Dokumentaren "Kræftbørn misbrugt til indsamlingsfup" kan ses torsdag 15. juni klokken 20.00 på TV2.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce