Annonce
Nyborg

Indsamling til somalisk familie skrumper: Beskattes af flere omgange

På Café Stiften mødet på Nyborg Gymnasium 18. december, der omhandlede pigerne Roda og Ruwayda Abdisalan Hussein og hvorfor rektor lod pigerne fortsætte i skole, fortalte rektoren også, at han havde fået 100.000 kroner. Dem donerede han til indsamlingen til familien, der startede 12. december. Der er i alt kommet 145.000 ind, men nu ser det ud til, at det beløb bliver meget mindre pga. to gange beskatning. Foto: Sugi Thiru

En indsamling til familien Abdisalan Hussein har været i gang i snart en måned. Samlet set er der indsamlet 145.000 kroner, men til stor overraskelse for rektoren på Nyborg Gymnasium ser det nu ud til, at beløbet krymper betydeligt.

Nyborg: Den var en lille uge undervejs, men efter at have været en tur forbi Indsamlingsnævnet fik den civile pengeindsamling til den somaliske Nyborg-familie Abdisalan Hussein grønt lys 12. december.

Indsamlingen løber frem til den 10. januar, så snart kan familien Abdisalan Hussein få de indsamlede penge at leve for, da kommunen fra december har lukket for de offentlige midler.

45.000 kroner er der indsamlet, oplyser rektor ved Nyborg Gymnasium Henrik Vestergaard Stokholm. Dertil kommer de 100.000 kroner, som rektoren fik i forbindelse med en hæderspris 18. december for sin kamp om at lade familiens piger Roda og Ruwayda Abdisalan Hussein fortsætte i deres 10. klasse på gymnasiet. Pengene donerede rektoren til indsamlingen.

Men den store pengesum ser nu ud til at skrumpe gevaldigt.

- Jeg troede, at pengene fra indsamlingen kunne være skattefrie, men det ser ud til, at der nu bliver betalt skat af dem af flere omgange, fortæller Henrik Vestergaard Stokholm.

Annonce

Ikke slut endnu

De 100.000 kroner, som rektoren fik foræret, har han betalt topskat af. Det vil sige, der bliver 62.000 kroner tilbage, efter skattefar har været inde over pengedonationen.

Til rektorens store forbavselse stopper det dog ikke her. De andre penge, der er indsamlet ved hjælp af elevrådet på gymnasiet, ser også ud til at skulle beskattes.

- Det vil sige, der skal betales skat af indsamlingsbeløbet af to omgange, inden de når ud og kan gøre gavn ved familien, siger rektoren.

Henrik Vestergaard Stokholm er i skrivende stund i gang med at undersøge, hvorvidt beløbet bør kunne udbetales som en gave.

- Der er nogle kriterier for, hvornår det kan udbetales som en gave - for eksempelvis ved en ulykke eller katastrofe, fremgår det, fortæller han og fortsætter.

- Der mener jeg, at familien her har været ude for en katastrofe i og med kommunen så pludseligt har lukket kassen i, uden familien ved, hvor de står. Det synes Skat dog ikke er den rette fortolkning.

Henrik Vestergaard Stokholm har p.t. jurister, der arbejder på sagen.

- For den kamp er ikke slut endnu, fortæller han.

Et overslag på det beløb familien vil få udbetalt, hvis der skal betales skat af to omgange, vil være på knap 80.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fundet skyldig: 42-årig mand udnyttede dement 91-årig kvinde til sex på plejehjem

Annonce