Annonce
Odense

Indsamling slut - Odense Glasværk reddet

Odense Glasværk overlever de økonomiske tab fra coronakrisen takket været frivillige bidrag på over 300.000 kroner. Foto: Michael Bager
Den folkeindsamling, Odense Glasværk lancerede for at overleve coronakrisen, er slut. Og med hjælp fra blandt andet fra læserne af Fyens Stiftstidende er det lykkedes at samle over 300.000 kroner ind, så glasværket overlever.

Odense: Direktøren for Odense Glasværk, Per Jørgensen, er en taknemmelig mand i disse dage.

Den folkeindsamling, glasværket lancerede juli måned ud for at samle penge ind til at dække de negative økonomiske konsekvenser af coronakrisen, er nemlig slut og har indbragt lidt over 350.000 kroner. Resultatet betyder, at glasværket overlever og kan fortsætte driften som før krisen.


Annonce

- Indsamlingen stod ellers helt stille, indtil historien med Per Nielsen kom i Fyens Stiftstidende. Efter den blev offentliggjort, fik vi 100.000 kroner ind på to timer - det var helt vildt.

Per Jørgensen, direktør Odense Glasværk


- På grund af coronakrisen havde vi fået opbygget en gæld, som gjorde, at vi ikke kunne betale vores regninger. Derfor er alle på glasværket, inklusiv bestyrelsen, dybt taknemmelige over den opbakning, vi har fået. Det er nemlig lykkedes os at få de penge ind, vi havde håbet på, siger Per Jørgensen.

Historie rykkede

- Indsamlingen stod ellers helt stille efter en god start, men så kom historien med Per Nielsen i Fyens Stiftstidende. Efter den blev offentliggjort, fik vi 100.000 kroner ind på to timer - det var helt vildt. Så stor ros til avisen for at hjælpe - og de folk, der har støttet, siger direktøren.

Historien om Per Nielsen, der kom i gang igen trods en svær stress-sygdom, som også gav depression og angst, vakte genkendelse hos mange, fortæller direktøren.

- Vi har fået mange tilkendegivelser fra folk - også nogen, som har været hernede - som har kunnet genkende Pers stress-sygdom og de ting, han kæmper med, og han har fået kæmpe ros for at stå frem, siger Per Jørgensen.

Annonce

Det sociale arbejde

Stiftstidendes historier om Odense Glasværk har i denne omgang sat fokus på det sociale arbejde, glasværket laver - foruden den unikke glaskunst og gamle klassikere.

Per Nielsens historie handlede om at få fodfæste på arbejdsmarkedet igen og få et fleksjob, selv om fremtidsudsigterne på et tidspunkt så sorte ud.

Mehmets historie handlede om at få muligheden for at komme videre efter en fængselsdom - gerne at ville arbejde og tjene sine egne penge.

Begge historier viser, hvad glasværket også er blevet kendt for, nemlig at give udsatte en ny chance for at få fat i arbejdsmarkedet igen.

Annonce

Odense-DNA

Odense Glasværk kan føre sin historie tilbage til 1873, men skiftede i 1889 navn til Fyens Glasværk.

Virksomheden voksede gennem opkøb og fusioner, og i midten af 1900-tallet arbejdede mere end 600 mennesker på glasværket. Derfor er den en del af Odenses DNA, mener folkene bag glasværket.

Odense Glasværk overlever

Coronakrisen var hård ved Odense Glasværk, som mistede 300.000 kroner - uden mulighed for kompensation. Glasværket, der fungerer som en socialøkonomisk virksomhed, er ejet af en almennyttig forening, og kunne derfor ikke betale sine regninger pr. 1. august. Derfor besluttede man at lave en folkeindsamling i juli måned for at skaffe pengene.

Fyens Stiftstidende valgte i den proces at hjælpe ved at sætte fokus på den del af glasværkets arbejde, der måske ikke er så kendt af den store offentlighed - at give sårbare mennesker en ny chance. Samtidig var der mulighed for, at læserne kunne støtte glasværket, hvis de ønskede.

Og det gjorde de. Sammen med andre bidragydere har de givet i alt 352.000 kroner.

Det tidligere glasværk lukkede i december 1990, men åbnede igen i maj 2016 i en ny udgave, nu som en socialøkonomisk og almennyttig virksomhed.

Lokalerne var stillet til rådighed af Lindø port of Odense, og med en donation fra Albani Fonden købte glasværket de nødvendige ovne.

Annonce

Udvikling

Per Jørgensen, som i dag er direktør, var manden med idéen til det hele, og han har fået hjælp fra et stort netværk og mange forskellige bidragydere. Blandt andre Christian Frederiksen, som man kan læse et stort interview med i Stiftstidende og på Fyens.dk i dag, søndag.

Glasværket har netop fået den tidligere kommunaldirektør i Odense, Jørgen Clausen, som bestyrelsesformand, og Per Jørgensen ser frem til de næste skridt:

- Nu er der fokus på udvikling og på blandt andet at få flere erhvervskunder, hvor vi kan lave produkter til deres firma, fortæller han.

Annonce
Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce