Annonce
Odense

Odense-firma skærer ned på julegaver til andre firmaer - og giver i stedet penge til fynsk indsamling

På Håndværkergården i Odense kan de klare alskens arbejde udi service og vedligehold. Og de kan også klare at give penge til Fyn hjælper Fyn. Her er det afdelingschef Jan Olsen og tømrer Peter Majgaard. Foto: Nils Svalebøg
Håndværkergården A/S i Odense skærer ned på julegaver til kunder og leverandører og giver i stedet penge til Fyn hjælper Fyn.

Fyn: Allerede inden indsamlingen til Fyn hjælper Fyn officielt gik i gang, kom de første henvendelser fra generøse fynboer.

For en måned siden var Jan Olsen i røret. Han er afdelingschef i virksomheden Håndværkergården A/S, og han havde en god idé:

- Hvad nu hvis vi skærer ned i vore julegaver til kunder og leverandører og giver 10.000 kr. til Fyn hjælper Fyn i stedet for, lød det fra Jan Olsen.

Og det skulle han naturligvis ikke sige to gange.

Jan Olsen uddyber, at baggrunden for det gode initiativ er, at Håndværkergården helt generelt gerne vil vise social ansvarlighed og hjælpe børnefamilier, der har det svært.

- Og vi vil allerhelst hjælpe lokalt, så vi kan se, at der er nogen, som får glæde af det, siger Jan Olsen.

- Jeg synes faktisk, jeg kan se en tendens: Jeg har selv fået mange julegaver fra firmaer, men det er begyndt at blive færre, og jeg tror, det er fordi, man hellere vil give til gode formål, tilføjer Jan Olsen, som ikke lægger skjul, at han også synes, han får det godt indeni ved at støtte nogen, der har det svært i julen.

Annonce

Sådan kan du hjælpe

Fyens Stiftstidende samler ind til fordel for Frelsens Hær, som igen i år har fået et rekordstort antal ansøgninger om julehjælp.

Du kan hjælpe ved at indbetale et beløb, stort eller lille, i banken eller via Mobilepay.
Bank (gerne netbank):

Reg. nr.: 5471
Kontonummer: 1722176
Mærk indbetalingen: ”Fyn hjælper Fyn”


Mobilepay:
Tlf. nr. 85 86 85 - (der er kun seks cifre i nummeret)

Alle firmaer og enkeltpersoner, der bidrager, får deres navn nævnt i Fyens Stiftstidende og på Fyens.dk, medmindre de ønsker at være anonyme og selv gør opmærksom på det ved indbetalingen.

Fem slags håndværk

Håndværkergården A/S har hovedkvarter på Lind Hansens Vej i Skibhusene - samt en mindre afdeling i Vejle. Der er 90 ansatte, heraf de godt 75 i Odense, og det er en virksomhed, der løser et hav af opgaver udi service og vedligehold.

- Det er alt fra en gummipakning i fru Hansens blandingsbatteri til udskiftning af 128 badeværelser i en boligforening, siger Jan Olsen.

Netop boligforeninger er blandt de store kunder, måske også fordi den 31 år gamle virksomhed er udsprunget af den tidligere andelsboligforening OAB, der nu er del af Civica. Det var håndværkergruppen fra OAB, der dannede Håndværkergården.

At virksomheden kan løse det meste, når det gælder service, vedligehold, tilbygninger med mere, skyldes, at man har fem forskellige håndværkergrupper tilknyttet: Tømrere, gartnere, maler, elektrikere og VVS'ere.

- Det betyder også, at hvis man skal have løst en opgave, behøver man kun at ringe ét sted hen, siger Jan Olsen, som tilføjer, at Håndværkergården både har private kunder og erhvervskunder.

De fleste er i marken

Besøger man Håndværkergårdens hovedkvarter på Lind Hansens Vej i Odense, syner det ikke af en virksomhed med godt 75 ansatte. Men det skyldes naturligvis, at de fleste er ude i marken for at arbejde. Her i de lidt døde vintermåneder handler det meget om indvendigt vedligehold.

Alle fem håndværkergrupper har hver et kontor i hovedkvarteret, og så har de også værksteder og lagerplads på Lind Hansens Vej. I et af værkstederne står tømreren Peter Majgaard og saver brædder til.

- Jeg er i gang med at udskifte en kældertrappe i et gammelt hus, fortæller han. Og det er et meget godt billede på, hvad Håndværkergården beskæftiger sig med. Det handler ikke om at bygge nye huse, men om at forbedre og vedligeholde det eksisterende.

På den måde falder Håndværkergården godt ind i tidens krav om bæredygtighed, samtidig med at de håndværksmæssige opgaver bliver mere udfordrende. På det sociale område sørger firmaet også for at holde høj profil. Jan Olsen fortæller, at man tager mange lærlinge ind og gerne prøver at sluse folk, der har haft det svært på skolebænken, ind på arbejdsmarkedet.

Den sociale profil strækker sig nu også - og tak for det - til Fyn Hjælper Fyn. Og det har tømreren Peter Majgaard det rigtig fint med:

- Hjemme hos os giver vi altid julegaver i form af legetøj til fattige børnefamilier. Jeg plejer at sige til mine børn, hvis de klager over, at der ikke er strøm på deres iPad, så skal de tænke på, at der er mange børn, som slet ikke har en iPad, siger Peter Majgaard.

Og det er jo lige i Fyn hjælper Fyns ånd.

Jan Olsen har titel af afdelingschef, og det vil reelt sige daglig leder af Odense-afdelingen af Håndværkergården. Han synes, at det er en god idé at hjælpe lokalt i forhold til folk, der har svært ved at få enderne til at nå sammen. Foto: Nils Svalebøg
Projektleder Torben Poulsen viser nye tal frem til afdelingschef Jan Poulsen. Håndværkergården sørger for, at Fyn hjælper Fyn kommer godt fra start. Foto: Nils Svalebøg
Gunnar Andersen har styr på sagerne i Håndværkergårdens tømrer/snedker-værksted. Foto: Nils Svalebøg
Tømrer Peter Majgaard er glad for, at hans arbejdsplads, Håndværkergården, bidrager til Fyn hjælper Fyn. Foto: Nils Svalebøg
Afdelingschef Jan Olsen og projektleder Torben Poulsen fra Håndværkergården A/S i Odense, der giver penge til Fyn hjælper Fyn. Foto: Nils Svalebøg
- Vi får det godt indeni ved at støtte folk, der har det svært, siger Jan Olsen, afdelingschef i Håndværkergården i Odense. Foto: Nils Svalebøg
Tømrer Peter Majgaard er glad for, at hans arbejdsplads, Håndværkergården, bidrager til Fyn hjælper Fyn. Foto: Nils Svalebøg
Interiør fra lagerhallen hos Håndværkergården A/S på Lind Hansens Vej i Skibhusene. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce