Annonce
Erhverv

Indsamling bliver dyr for sparekasse

- Opgaven falder i tråd med, at vi bakker op om lokalområdet, siger sparekassens direktør, Hans Erik Brønserud om rentebidraget til indsamlingen.

816.000 kroner indsamlet. To forældreløse drenge fra Vestfyn får udbetalt over to millioner kroner om 10 år

Annonce

Løftet om en børneopsparing med 10 procent i rente til de to efterladte drenge på Vestfyn bliver dyrt at indfri for Middelfart Sparekasse.

Indsamlingen efter ulykken på motorvejen mellem Vejle og Fredericia nåede i går op på 816.000 kroner, og dermed får de to forældreløse børn udbetalt 2,1 millioner kroner, når summen bliver frigjort om 10 år - og folk kan fort- sat indbetale penge til børnene.

Det høje indsamlingsresultat kommer bag på administrerende direktør i Middelfart Sparekasse Hans Erik Brønserud, men det får ikke ledelsen til at vakle.

- Det kommer til at koste en hel del, sådan er det. Vi må udvise lidt fantasi i, hvordan vi skal anbringe pengene, indtil drengene bliver store og skal bruge dem, siger Hans Erik Brønserud.

Sparekassen vil forrente summen optimalt for at holde så mange penge som muligt hjemme.

- Men det vil være sparekassen, som løber risikoen, forsikrer Hans Erik Brønserud.

Direktøren regner ikke med at nå en forrentning på over 10 procent over perioden på 10 år set i lyset af det nuværende renteniveau på fire-fem procent.

- Får drengene overskuddet, hvis forrentningen bliver bedre end 10 procent?

- Man skal vove sig ud i en risikofyldt investering for at løfte den derop. Jeg forestiller mig ikke, at vi kan hente de fulde 10 procent. Så indtil videre er det et teoretisk spørgsmål - men ellers må vi forholde os til det til den tid, bebuder Hans Erik Brønserud.

Annonce

Berørt af hændelsen

Resultatet fra indsamlingen indgår i første omgang i sparekassens samlede likviditet, i obligationer eller på pengemarkedet. Herefter vil de blive investeret efter en nøjere analyse.

- Hvad er baggrunden for, at I støtter børnene?

- Vi var dybt berørt over den tragiske hændelse. Mette Genz (tovholder på indsamlingen, red.) luftede forslaget for os, og opgaven falder meget i tråd med, at vi bakker op om lokalområdet. Vi støtter lilleputter og er hovedsponsor for Rock under Broen, men heldigvis har vi ikke været udsat for dette før. Det bliver forhåbentlig også første og sidste gang, siger Hans Erik Brønserud.

Annonce

- Idealistiske grunde

Middelfart Sparekasse er en selvejende institution og dermed uden aktionærer eller ejere - reserverne bruges til at sikre indskydernes penge, så de ikke lider tab.

Sparekassens samlede budget til markedsføring er omkring syv millioner kroner om året, så indsamlingen fylder ikke meget her.

- Vi er gået ind i det af rent idealistiske grunde og er ikke interesseret i at bruge det som markedsføring. Vi har med næb og klør forsøgt at undgå, at få fjernsynet ind i vores lokaler, og vi var helst fri for at blive omtalt. Men det bestemmer man ikke altid selv, forklarer Hans Erik Brønserud.

De første 10 dage af indsamlingen er gået i dag. Man kan stadig sætte penge ind på de to drenges konto, men de forrentes ikke med 10 procent. På grund af elektroniske overførsler kender Middelfart Sparekasse først det endelige resultat af indsamlingen på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce