Annoncørbetalt indhold

Indretning af hjemmekontor

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I disse tider arbejder de fleste hjemme, og det er helt sikkert noget, som vi også vil gøre meget fremover. Hvis du ikke allerede har indrettet et hjemmekontor, så er det helt sikkert noget, du skal overveje at gøre. Du kan læse med her, både hvis du ikke har indrettet et hjemmekontor endnu, eller hvis du ønsker at optimere dit nuværende hjemmekontor. Det gælder både til dig, der skal indrette et kontor i et separat rum i hjemmet, i soveværelset eller i hjørnet af stuen.


Annonce

Vælg det rigtige skrivebord

Den vigtigste del af et hjemmekontor er skrivebordet, som er der, hvor du bruger det meste af tiden. Det er derfor vigtigt at vælge det rigtige skrivebord. Et skrivebord skal give en god arbejdsstilling, så du kan sidde behageligt uden at få skader eller dårlig ryg. Mange arbejder måske hjemmefra, hvor de sætter computeren på spisebordet og arbejder derfra. Det giver ikke en god arbejdsstilling, og er ikke en sund løsning i længden.

Den bedste løsning til hjemmet vil være et hæve-sænkebord, hvor du har mulighed for placere bordpladen i præcist den højde, som passer optimalt til dig. Du har også mulighed for at stå op at arbejde, når du har et hæve-sænkebord. Det er rigtig godt for kroppen at skifte mellem en siddende og stående stilling, da det er ikke sundt at sidde ned hele dagen.

Ønsker du ikke at have et hæve-sænkebord stående i dit hjem, så er det vigtigt finde ud af hvilken højde, der passer præcist til dig. Skrivebordet skal have en højde, så dine underarme kan hvile på det, når du sidder ved det. Det giver den bedste siddeposition for både skuldre og ryg.

Da skrivebordet skal stå i hjemmet, er det også vigtigt, at det er en pæn løsning, som passer til resten af din indretning. Måske står skrivebordet i hjørnet af stuen eller på soveværelset, også er det rart, at det er en flot løsning. På den danske webshop Wood To You kan du finde et stort udvalg af skriveborde i træ. Skrivebordene kan fås i forskellige størrelser, højder og farver. De har også mange forskellige hæve-sænkeborde. Alle deres skriveborde og kontorborde er udført i kvalitetstræ, så du kan have glæde af bordet i mange år frem.

Ved valg af skrivebord er det også vigtigt at afgøre, hvor meget bordplads du ønsker til at lægge papirer, mapper, bøger m.m. på. Det er irriterende, hvis man hele tiden skal flytte rundt på mapper og papirer, for at finde det, som man leder efter. Har du behov for at lægge mange ting ved siden af din computer, er det derfor vigtigt, at finde et skrivebord med en stor bordplade.


Gør dit hjemmekontor hyggeligt og inspirerende

Udover at dit hjemmekontor skal være funktionelt, så skal det også være hjemligt og inspirerende. Derhjemme har du mulighed for at sætte dit eget præg på indretningen, hvor andre formentlig står for det på din arbejdsplads. Så hvorfor ikke gøre det lidt hyggeligt? Det kan være med figurer og familiebilleder stående på hjørnet af skrivebordet eller på en hylde, som du monterer over skrivebordet. Det er blevet meget populært med citater og plakater på væggene, som kan inspirere og måske give et smil på læben. Det er også hyggeligt at have en plante eller blomst stående enten på gulvet eller hjørnet af skrivebordet. Det giver lidt liv og luft i indretningen.


Et sundt hjemmekontor

Det er vigtigt at indrette et sundt hjemmekontor, så det går ikke, at du vælger et helt lukket lokale. Det er vigtigt, at der er et eller flere vinduer, så du både får lys ind i rummet og har mulighed for at lufte ud. Udluftning gavner arbejdsmiljøet, og får dig til at tænke mere klart. Så vidt det er muligt, vil det også altid være bedst at indrette hjemmekontoret i et separat værelse. Har du ikke så meget plads, så kan stuen eller soveværelset gå. Når du indretter dit kontor i et separat rum, så undgår du at blive forstyrret i løbet af dagen. Hvis resten af familien er hjemme, kan det være svært at koncentrere sig og vil være forstyrrende ved telefonopkald. Derudover kan du også nemmere holde fri, når arbejdsdagen er forbi. Så slipper du for hele tiden at kigge på skrivebordet og blive mindet om det meget arbejde, du måske stadig mangler.

En anden ting, som ikke har så meget med indretningen at gøre, er bevægelse. Når du arbejder hjemmefra, får du ikke den daglige cykeltur til og fra arbejde eller de mange kilometer, som du måske går i løbet af en dag rundt på din arbejdsplads. Det er derfor meget vigtigt, at du i løbet af en hjemmearbejdsdag får rørt dig. Indretter du dit hjemmekontor med et hæve-sænkebord, så har du mulighed for at bevæge dig lidt, imens at du arbejder. Her kan du også nemt gå rundt, imens at du snakker i telefon med en kunde eller kollega. En anden mulighed er at gå en tur i løbet af dagen, f.eks. i din frokostpause. Det giver både frisk luft til tankerne, og du får bevæget dig.


Indstil skærmen korrekt på hjemmekontoret

På arbejdspladsen er der måske en ekspert, der hjælper dig med at indstille både skrivebord og computerskærme korrekt. Derhjemme er du overladt til dig selv, så her er et par tips til korrekt indstilling af din computerskærm. Først og fremmest så er det bedst at investere i en eller to eksterne skærme. At arbejde længere tid ved en bærbar computer giver ikke en god arbejdsstilling, da den har en dårlig højde, hvor du er nødt til at kigge meget nedad.

En computerskærm skal helst stå på en sokkel eller et stativ, så den nemt kan justeres i højden og kan vippes. Computerskærmen skal helst stå mellem 60-80 cm fra dig. Skærmen skal indstilles i en højde, så din læsehøjde er ca. 10 cm under din øjenhøjde. Skærmen skal desuden vippes en smule bagud, da man læser bedst på en bagudrettet computerskærm.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.